Enhetschef

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ha personal-, verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du kommer att leda en hemtjänstgrupp som i huvudsak arbetar på landsbygden någon mil utanför centralorten bestående av ca 25-30 medarbetare. Du förväntas vara en nära och operativ ledare som deltar i det dagliga arbetet med att planering och struktur för att tillsammans med din medarbetare skapa förutsättningar för det allra viktigaste - en god vård och omsorg för brukare och patienter. Du har nära samarbete och stöd av olika funktioner såsom HR-specialist, controller och verksamhetsutvecklare. I din egen enhet ingår även en enhetsassistent som arbetar nära dig.
Du ingår i ledningsgruppen för Vård- och omsorg/Hälso- och sjukvård som leds av verksamhetschefen och består av 12 enhetschefer inom vård- och omsorgsboende, hemtjänst, hemsjukvård, rehab och demensvård. Ledningsgruppen träffas varje vecka och arbetar tillsammans med erfarenhetsutbyte, samsyn och utveckling. Vi är ett bra gäng som stöttar och ger varandra energi. Nu söker vi en ny lagspelare!

Kvalifikationer

Hos oss är teamet och det nära ledarskapet viktigt. Vi söker därför dig som är trygg som chef och trivs med förändringsarbete och samarbete. Du har förmåga att se helheten samt skapa förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som chef. Vidare bör du som person vara lugn, stabil och prestigelös som ser möjligheter och får saker att hända.

Som sökande har du relevant högskoleutbildning inklusive erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina egenskaper
Intervjuer kommer ske fortlöpande under ansökningstiden.

Körkort och tillgång till bil.
Behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-12
Ansök senast
2023-06-30

Upplysningar

  • Ingrid Göransson
    Verksamhetschef
    Telefon: 0476-55392
  • Anton Härder
    Facklig repr. Vision
    Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
A1223791/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.