Stödassistent på gruppbostad

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Älmhults kommun, omsorgen om personer med funktionsnedsättning, söker dig som är intresserad av att arbeta inom insatsen bostad med särskild service enligt LSS på gruppbostad.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär att du stöttar brukaren i det vardagliga livet i dennes hem. I arbetsuppgifterna ingår att stödja brukaren i vardagliga moment som ex med städ, matlagning, eller med omvårdnad, men också stöttning med sociala kontakter och nätverk, struktur och planering av vardagen. Allt stöd sker utifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS lagstiftning samt Älmhults kommuns värdegrund.

Du samarbetar tillsammans med övrig personal i verksamheten och i samverkan med andra insatser runt brukaren, men du behöver också kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ utifrån de ramar som är bestämda.
Det är viktigt med ett professionellt förhållningssätt där du som medarbetare är lyhörd och flexibel inför brukarnas behov och önskemål och anpassar arbetssättet utifrån de behov som finns eller uppstår och utifrån varje brukare i verksamheten.

Du arbetar systematiskt med social dokumentation. Arbetet utgår ifrån brukarens genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformat tillsammans med brukaren.

Tjänstgöring enligt schema som omfattar dag, kväll, helg samt sovande journätter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta inom LSS området.
Du är positiv, öppen och har ett respektfullt bemötande och god samarbetsförmåga.

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har godkänd utbildning från omvårdnadsprogrammet eller motsvarande, barn- och fritidsprogrammet, vårdutbildning med påbyggnad eller annan utbildning som vi anser är lämplig för verksamheten.
Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar.

Det är meriterande om du har kunskaper i att arbeta med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. Det är också meriterande om du har god datavana samt erfarenhet av social dokumentation då all dokumentation sker digitalt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-09

Upplysningar

 • Towa Nilsson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-55325
  E-post: Towa Nilsson
 • Kommunal
  Telefon: 0476-553 21
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer
A1207047/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.