Rektor till Montessoriskolan/Biträdande rektor till Klöxhultsskolan

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Montessoriskolan är en F-6 skola och arbetar efter montessoripedagogiken där utgångspunkten är att ta tillvara på varje enskilt barns nyfikenhet och eget driv att lära. Skolan huserar i Klöxhultsskolans lokaler och delar en del av fritidsverksamheten med Klöxhultsskolan. Klöxhultsskolan är en F-6 skola med tre paralleller och knappt 500 elever, där många också väljer att stanna på fritidshemmen på eftermiddagarna. Till hösten planeras det även att starta upp en resursskola i en del av skolans lokaler. Skolan ligger i den västra delen av Älmhult nära skogen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består av två delar, varav den ena delen är som rektor för Montessoriskolan och den andra delen är som biträdande rektor för fritidsverksamheten på Klöxhultsskolan.

I ditt arbete som rektor för Montessoriskolan får du leda en engagerad personal med hög kompetens. Som rektor har du det övergripande ansvaret för skolans verksamhet, lokalfrågor, personal och budget. En viktig del i detta är att tillsammans med dina medarbetare skapa organisatoriska förutsättningar för dem att lyckas med sina uppdrag och leda verksamheten mot ökad måluppfyllelse för eleverna. Du ansvarar också för skolans elevhälsoarbete med ett aktivt elevhälsoteam.

Som biträdande rektor på Klöxhultsskolan får du en unik chans att arbeta tillsammans med ytterligare två rektorer. I ditt uppdrag ingår verksamhets- och personalansvar för fritidshemmen på Klöxhultsskolan. Skolan har även ett aktivt elevhälsoarbete med elevhälsoteam och likabehandlingsteam som träffas regelbundet. I ditt ansvar för fritidshemmen ingår även elevhälsoarbete för den tid som elever vistas på fritidshemmen och organisation av verksamheten utifrån det, som t ex utökad vistelsetid och avgiftsfri placering.

Tjänsten är direkt underställd verksamhetschefen för grundskolan i Älmhults kommun. Men stora delar av ditt arbete sker på delegation från rektorn på skolan och du kommer vara en viktig funktion i skolans ledningsgrupp. Alla ledningsgrupper inom grundskolan deltar i rektorsträffar varje vecka där samverkan sker med andra skolors ledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare, alternativt har en annan pedagogisk utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledande befattning sedan tidigare. Har du genomfört rektorsutbildningen är det meriterande.

För att trivas i tjänsten ska du tycka det är roligt att arbeta med utvecklingsfrågor, det är i dessa arbetsuppgifter du får energi. Som ledare ser vi gärna att du är modig, lyhörd och driven. Dessutom visar du tillit till dina medarbetare, är förtroendeingivande samt har en förmåga att skapa goda relationer med andra människor. Du behöver också trivas med ett omväxlande arbete och är driven även gällande de administrativa delarna av arbetet. Slutligen är det önskvärt att du har insikt i en kommuns uppdrag gällande budget och ekonomi, offentlig styrning samt systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete.

Som ledare i Älmhults kommun förväntas du även vara en professionell ledare som kan organisera och leda mot uppsatta mål. Du förväntas också vara en öppen ledare som bemöter andra människor med respekt samt är en god förebild och ambassadör. Dessutom förväntas du vara en engagerad ledare som vill driva och utveckla verksamheten framåt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-02-02
Ansök senast
2024-02-25

Upplysningar

  • Anna Rix Grönvall
    Grundskolechef
    Telefon: 0476-552 66
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C176097/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Intervjuer för tjänsten är planerade att ske fredagen den 1 mars.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.