Kontrakterat jourhem sökes

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett händelserikt jobb och göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Älmhults kommun!


Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen i Älmhult utökar sin familjehemsvård och vi önskar rekrytera ett kontrakterat jourhem som i sitt hem kan ta 1-2 barn i ett akut skede.

Som kontrakterat jourhem förväntas ni kunna ta emot tillfälliga placeringar av barn och ungdomar med mycket kort varsel. Som kontrakterad jourfamilj har ni ett uppdrag som omfattar alla veckans dagar och tider. Placeringslängden kan variera från en enstaka dag till några månader.

Olika situationer kan uppstå som innebär att ett barn under en period inte kan bo med sin/sina vårdnadshavare. Barnet behöver då under en tid vara jourplacerad medan socialtjänsten färdigställer en utredning gällande hur barnets behov kan tillgodoses och om olika former av stödinsatser behövs. Barnen, som ofta befinner sig mitt i en händelse som kan uppfattas som skrämmande, är i behov av trygga och stabila vuxna i det akuta skedet. Ni förbinder er att ta emot de barn som socialtjänsten bedömer har ett behov av placering. Som jourhem har ni ansvar för barnets/barnens dagliga omvårdnad och att möta deras behov av känslomässigt stöd. Ni ansvarar även för att stödja skolgången, medverka till fritidsaktiviteter och medverka till umgänge med barnets biologiska familj, med mera. Stöd och handledning i uppdraget får ni av erfarna familjehemssekreterare och arbetet sker i tätt samarbete med barnets socialsekreterare.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
- En förälder som kan vara hemma på heltid
- Ett varmt engagemang för barn och ungdomar
- Erfarenhet av att ta hand om barn, gärna professionellt
- Körkort och tillgång till bil är ett krav
- Det ska inte finnas några hemmavarande barn (undantag - med äldre självgående barn)
- Ni förväntas ha 1-2 sovrum tillgängliga för barn i behov av placering

Personliga egenskaper:
- Ni är stabila, trygga och känslomässigt tillgängliga
- Ni har god förmåga att samarbeta med andra människor och är relationsskapande
- Ni är väl integrerade i samhället och behärskar det svenska språket utan problem
- Ni har intresse, engagemang och tid för ett barn
- Ni har god förmåga att skapa en trygg bas för barnet
- Ni ska kunna hantera att det inte alltid blir som ni har tänkt er, placeringar kan ske med kort varsel och förändringar kan ske snabbt.

Det är meriterande om ni tidigare har genomgått familjehemsutbildning och om ni har erfarenhet av barn med olika behov. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och mognad.

Om vi vill gå vidare med er ansökan om att bli jourhem kommer en jourhemsutredning göras. Den syftar till att utreda era förutsättningar till att bli jourhem samt att ni ska få mer information om vad uppdraget innebär. I utredningen kommer vi att hämta in registerutdrag från Polisens misstanke- och belastningsregister, socialregistret, Kronofogdens register samt Försäkringskassan. Beslut om att kontraktera er som jourhem fattas av socialnämndens utskott.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid Dygnet runt
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-12-22
Ansök senast
2024-02-29

Upplysningar

 • Matilda Lejon
  Enhetschef Barn och familj
  Telefon: 0476-55190
 • Emma Täck
  Familjehemssekreterare
  Telefon: 0476-55038
  E-post: Emma Täck
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
 • Jonathan Svensson
  SSR
  Telefon: 0476-642548

Ansökan

Referensnummer
C170701/2023Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.