Stödassistent till Lingonet

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Lingonet är en korttidsverksamhet som tar emot barn och ungdomar utifrån insatserna korttidsvistelse och korttidstillsyn för skolungdom över 12 år, enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Verksamheten erbjuder de barn och ungdomar som besöker oss en meningsfull fritid innan eller efter skoldagens slut samt lov, rekreation och miljöombyte, samtidigt som anhöriga får avlastning.

De barn och ungdomar som besöker oss kommer utifrån planerade och regelbundna vistelser, antingen efter skoldagens slut, eller vistas på Lingonet ett par dygn per månad. Verksamheten kan också finnas som en lösning vid akuta situationer.

Vi söker nu en engagerad medarbetare som kan ingå i teamet!

Arbetsuppgifter

Som stödassistent på Lingonet är din uppgift är att stödja, aktivera och handleda de barn och ungdomar som besöker vår verksamhet, under deras vistelsetid. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av barnen kring personlig hygien, måltider och fritidsaktiviteter.

Du ska tillsammans med övrig personal ansvara för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.

Du ska bidra med att skapa en meningsfull och trygg vistelse där verksamheten formas efter barnens specifika styrkor, intressen och behov. Omvårdnadsarbete förekommer.

Personal i verksamheten arbetar såväl dagtid som under kvällar, nätter och helger.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har godkänd utbildning från barn- och fritidsprogrammet, fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning som vi anser lämplig för verksamheten. Du är positiv, öppen och har ett respektfullt bemötande och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar.

Det är meriterande om du har kunskaper i att arbeta med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. Erfarenhet av arbete inom LSS är ett krav.

ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-09-30
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2022-11-23
Ansök senast
2022-12-07

Upplysningar

  • Marlene Arvidsson
    Enhetschef

Ansökan

Referensnummer
A1179019/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.