Ämneslärare åk 7-9 , Arbetsplatsinriktad ämneslärarutbildning

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Linnéskolan är Älmhults enda högstadieskola och vi ligger centralt belägna nära centrum och tågstation. Här tar vi emot elever från alla orter i kommunen. Eftersom Älmhult växer kommer vi också behöva göra det. Just nu genomför vi en ombyggnation av vår skola så att vi ska kunna bli 12-parallelliga inom en snar framtid. Vi förväntas vara klara med första etappen under 2024 vilket innebär att vi har en spännande tid framför oss med mycket som kommer hända.

Arbetsuppgifter

Älmhults kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Kristianstad en arbetsplatsintegrerad ämneslärarutbildning. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en skola i Älmhult. Den arbetsplatsintegrerade ämneslärarutbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi.

Hos oss på Linnéskolan möts du varje dag av engagerade lärare och övrig personal som gör sitt bästa för att ge dig de bästa förutsättningarna att lära dig nya saker. Vi är ett väl fungerande team - vi samarbetar, stöttar varandra och ser till att ha roligt på jobbet. Vi har en vision här på skolan "Tillsammans skapar vi en skola där lärande, ömsesidighet och respekt växer". Den försöker vi arbeta efter varje dag.

Fördelen med att kombinera studier med en anställning är att du under din utbildning också kommer förvärva praktiska erfarenheter vid sidan av dina teoretiska studier. Du får på riktigt lära känna läraryrket! Som stöd i ditt arbete och i din utveckling tilldelas du en egen mentor som finns tillgänglig när du är på arbetsplatsen för att vägleda och ge pedagogisk expertis. Din mentor är en erfaren lärare som redan arbetar på skolan. Som lärare kommer du delta i olika pedagogiska arbetsuppgifter ute på din arbetsplats som exempelvis planering av undervisning tillsammans med dina kollegor, genomförande av lektioner, utvärdering och bedömning. Beroende på tidigare erfarenhet samt din utveckling under studiernas gång kommer ditt ansvarsområde att öka efterhand.

Kvalifikationer

En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till utbildningen på Högskolan Kristianstad. För ansökningskriterier se antagning.se samt https://www.hkr.se/program/amneslarare-arbetsplats

Vi söker dig som har ett stort engagemang för utbildningsfrågor och som ser en framtid som pedagog. Du drivs av att arbeta tillsammans med andra människor och motiveras av att kunna bidra till andras utveckling. Som lärare är du en trygg ledare i klassrummet och du har en förståelse för att elever lär och utvecklas på olika sätt. Du är flexibel och har förmåga att snabbt ställa om då omgivningen kräver det. Du får gärna ha erfarenhet av arbete i skolmiljö sedan tidigare, men det är inget krav.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Möjlighet att närvara vid läsårsuppstart i augusti finns.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-02-06
Ansök senast
2023-03-31

Upplysningar

 • Sofia Hörlin
  HR-Specialist
 • Andreas Burander
  Rektor
  Telefon: 0476-55338
 • Torbjörn Öberg
  Rektor
  Telefon: 0476-555 52
 • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
  Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C124363/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Under studietiden kommer du att ha en anställning på Älmhults kommun. Under 4 av de 5 år som utbildningen genomförs kommer du arbeta 50% och studera motsvarande 75% studietakt. Det första året kommer du studera heltid vid Högskolan i Kristianstad. Under denna tid kommer det finnas möjlighet för dig att både arbeta samt närvara vid planeringsdagar när tillfälle ges.

Anställningsavtalet kommer att förnyas årligen under förutsättning att du klarar dina högskolestudier. Lönen består utav en individuell del på minst 12.500 kr/mån samt en studiedel på 5500kr/mån. Totalt är ingångslönen på 18.000 kronor per månad. Du kan också ansöka om studiemedel från CSN. När du är anställd av Älmhults kommun kommer du också kunna ta del av våra personalförmåner såsom exempelvis studiestöd i form utav ersättning för kursmaterial och studieresor samt friskvårdsbidrag. Utbildningen omfattar totalt 270 hp och efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Läs mer: Läs mer om utbildningen på HKR.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.