Timvikarier till Utbildningsförvaltningen!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Till vår vikariepool söker vi nu timvikarier för arbete inom förskola, grundskola, fritidsverksamhet samt särskolan.

Att arbeta som timvikarie inom utbildningsförvaltningen ger dig värdefull arbetslivserfarenhet, det kan bli starten på en yrkesbana inom skolverksamheten. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du möter barn och unga som är i behov av ditt stöd. Arbetet innebär att du får chansen att skaffa dig värdefull erfarenhet av skolans olika verksamheter.

Som vikarie måste du fyllt 18 år. Du måste ha ett brottsregisterutdrag för arbete inom förskola/skola. Att arbeta som timvikarie innebär att du, ofta med kort varsel, blir bokad på pass för att vikariera under ordinarie personals frånvaro. Men det kan också vara så att du får erbjudande om längre vikariat om vi har ett längre behov. Du behöver vara förberedd på att arbeta på flera arbetsplatser där arbetstiderna varierar beroende på verksamhetens behov. Våra öppettider är 6:30-18:30 måndag-fredag. Du lägger själv in din tillgänglighet i systemet Time Care, ju mer flexibel du är, desto större chans har du att få jobb.

I förskolan är barnen 1-6 år. Du arbetar i arbetslag. Arbetet är mycket varierande, du får hjälpa till med undervisningen, sociala aktiviteter och omvårdnad. Vi arbetar till stor del utomhus. Detta år har vi Hållbar utveckling som prioriterat område.

I skolan är barn/unga 6-16 år, här undervisar du i samtliga ämnen, och kan ha egenansvar för en grupp.

Fritidshemsverksamhet för barn/unga 6-12 år, här arbetar du både med ensamansvar och i arbetslag.

Särskolan, barn i behov extra stöd, här lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Vi arbetar varje dag med en god utbildning och omvårdnad. I samtliga verksamheter har du tystnadsplikt.

Kvalifikationer

Vi söker timanställda med stor flexibilitet, lätt att samarbeta, ansvarstagande och som kan arbeta inom alla våra geografiska områden, både centralt och på landsbygden.
Då vi delar information och dokumenterar viktiga uppgifter både muntligt och digitalt krävs att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. För arbete på Internationella skolan krävs även att du kan tala och skriva obehindrat på engelska.

Du som person är lösningsfokuserad och kan jobba självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och bra på att skapa goda relationer.

Vi söker i första hand dig som har en pågående utbildning inom lärar-programmet, barnskötare/elevassistentutbildning, eller annan lämplig utbildning inom pedagogik/omsorg. Men även du som är nyfiken på vår verksamhet och har annan yrkeserfarenhet är självklart välkommen med din ansökan.

Det är meriterande att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
30
Publicerad
2022-09-15
Ansök senast
2022-09-30

Upplysningar

  • Marita Hallgren
    Rektor
    Telefon: 0476-55292
    E-post: Marita Hallgren
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1156349/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.