Lärare i fritidshem, Paradisskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Paradisskolan har varit igång sedan augusti 2020. Augusti 2022 flyttade vi in i våra nya lokaler tillsammans med elever från Elmeskolan. Vid skolstart fick eleverna äntligen kliva in i den nya skolbyggnaden. En toppmodern F-6 skola i naturskön omgivning med skogen som en del av skolgården.

Vår nya skola kan ta emot cirka 800 elever från förskoleklass till och med årskurs sex. Byggnaden är i tre plan med entrén och matsalen som skolans mittpunkt där alla kan samlas. Vi har utrustat våra lokaler med fullvärdig skolutrustning och har ett högt fokus på goda målresultat.

Arbetsuppgifter

Till Paradisskolan söker vi nu en positiv och engagerad utbildad lärare inom fritidshem samt idrott. På vårt fritidshem går elever i f-klass till åk 2, just nu har vi ca 45 elever men växer hela tiden. I augusti flyttade Paradisskolan in i den helt nybyggda skolan i området vid Västa Bökhult i Älmhult. Skolan är toppmodern med oändliga möjligheter till pedagogisk verksamhet. Nu har du chansen att bli en del av vårt team där vi tillsammans ska skapa förutsättningarna för vår nya skola.

Genom ditt goda ledarskap skapar du trygghet och stimulerande dagar på skolan med målfokuserade aktiviteter. Du bedriver ett utvecklingsarbete tillsammans med vår personal och skapar en god och meningsfull fritidsverksamhet för våra elever. Som en del av din tjänst kan du under dagtid vara resurs i klasserna, där du tillsammans med klassläraren har fokus på god studiero samt högt målfokus.

Du ingår i ett arbetslag tillsammans med andra pedagoger på fritids. Genom de kollegiala samtalen skapar ni tillsammans de bästa förutsättningarna för våra elever.

Kvalifikationer

Som person ska du vara flexibel och lösningsfokuserad i ditt arbetssätt. Du ska vara duktig på att skapa relationer och ha ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och personal. Du ska på ett bra sätt skapa ett gott lärandeklimat för våra elever med ett högt målfokus. Du ska har god förmåga att planera och genomföra en mycket god, varierande och stimulerande fritidsverksamhet för eleverna. Du ska kontinuerligt utvärdera och reflektera över verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt erfarenhet av att organisera och strukturera för en god fritidsverksamhet. Inom din roll kommer du även att arbeta med att sätta schema för personal, vi ser en fördel om du tidigare arbetat med detta. Du ska även vara utbildad inom idrott eftersom viss idrottsundervisning kommer bedrivas av dig.

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad fritidspedagog med behörighet att undervisa i idrott.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-14
Ansök senast
2022-11-28

Upplysningar

  • Charlotta Gustafsson
    Rektor
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1174753/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobbahososs