Pedagoger sökes till vår resursskola/akutskola

Ansök

Din roll hos oss

Resursskolan är en egen liten skolenhet (ca 6-8 elever) med anpassad lärmiljö, hög personaltäthet och flexibelt arbete nära elever, vårdnadshavare och andra aktörer. Verksamheten riktar sig till elever inom årskurs F-6 med dokumenterat extraordinärt behov av särskilt stöd, dit antagning sker utifrån en frivillighet via ansökan från vårdnadshavare i kombination med en bedömning av aktuell skolas pågående och möjliga insatser för elevens bästa.

Resursskolan är också en akutskola, som med mycket kort varsel tar emot elever från andra skolenheter under max fyra veckor. Placering i en akutskola beslutas av elevens rektor som en disciplinär åtgärd i syfte att säkerställa en trygg och säker skolsituation för alla elever. Elever i en akutskola behöver uppleva en stabil miljö med trygga vuxna som skapar relationer och tillit.

Resursskolans och akutskolans verksamhet präglas av ett salutogent helhetstänk kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och utgångspunkt i det som fungerar är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Fokus i uppdraget på skolan är att stärka och stötta eleverna i såväl undervisningen som utanför klassrummet. Verksamheten på resursskolan utgår från grundskolans läroplan och som lärare kommer du tillsammans med verksamhetens socialpedagog att arbeta med undervisning, utveckling av lärmiljön och socialt stöd på både individ- och gruppnivå för att skapa goda förutsättningar för lärande och relationsskapande. I arbetet ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet tillsammans med kollegor och rektor. Arbetet på resursskolan innebär också nära samverkan med vårdnadshavare och med andra aktörer. I uppdraget kan det komma att ingå tillsyn och undervisning efter elevens skoltid, beroende på elevernas specifika behov.

Din profil

Vi behöver 3 legitimerade lärare med behörighet att undervisa inom F-6.

Vi söker dig som har ett starkt intresse och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med behov av särskilt stöd. Kunskap om och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsvariationer är ett krav. Du är insatt i gällande lagar, styrdokument och aktuell specialpedagogisk forskning och har erfarenhet av pedagogisk dokumentation såsom pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram mm.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och för att du ska trivas hos oss tror vi att du är strukturerad, driven och nyfiken, med en stor vilja att fortsätta utvecklas. Du ser utmaningar som möjligheter snarare än problem och du har ett stort engagemang för vår elevgrupp. Du tror också på alla elevers rätt att utvecklas så långt det är möjligt. Du är prestigelös och tror på samarbete. Du har ett salutogent och lågaffektivt förhållningssätt och är flexibel med elevens bästa i fokus, För dig, precis som för oss, är det viktigt med goda och förtroendefulla relationer till både ledning, kollegor, vårdnadshavare och elever. Du tycker att det är kul att arbeta med skolutveckling, specialpedagogiska frågor, ny forskning och är inte främmande för att tänka i nya banor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
3
Publicerad
2024-03-21
Ansök senast
2024-04-03

Upplysningar

  • Camilla Svensson
    Tf. rektor/utvecklingsledare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C184247/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.