Musik- och bildlärare till Gemöskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Gemöskolan är en tvåparallellig F-6 skola i Älmhult med cirka 300 elever. Skolans läge mitt i centrum ger oss rika möjligheter att ta del av Älmhults utbud av både natur och kultur.

På skolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och vi tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och en trygg skolmiljö. Språket är nyckeln till kunskap, och vi använder ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Till vår grundskola söker vi nu en musik- och bildlärare till årskurs 4-6.

I arbetets som musik- och bildlärare kommer du att planera, genomföra och utvärdera undervisning inom ämnet musik och bild. Du kommer att tillhöra arbetslag åk 4-6, och tillsammans arbeta med att utvärdera, utveckla och förbättra undervisningen, utifrån er olika ämneskompetens. I arbetet ingår även att dokumentera, följa upp samt kommunicera mål och utveckling med elever och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad grundskollärare och behörig att undervisa årskurs 4-6.

Du ska vara lösningsfokuserad, kreativ och pedagogisk. Du ska ha ett tydligt ledarskap och arbeta mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål.
Vi värdesätter också att du är flexibel, ansvarstagande och har ett stort engagemang i din yrkesroll. Det är viktigt med god samarbetsförmåga mot ditt arbetslag men också mot elever och vårdnadshavare.

Uppdraget kräver god kunskap i svenska, både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du ska ha god kunskap och arbeta utefter vår läroplan och barnkonventionen.

Tjänsten är tidsbegränsad på 40%, men det är möjligt att arbeta mer om det går att kombinera med andra ämnen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 40%
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-17
Ansök senast
2023-05-31

Upplysningar

  • Anna Wilhelmsson Hallum
    Rektor
    Telefon: 0476-55503
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C141396/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.