Byggnadsinspektör

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som byggnadsinspektör ingår att vägleda allmänheten i bygglovsfrågor, hantera ansökningar om bygglov, förhandsbesked, anmälningar och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Även bostadsanpassningsärenden förekommer. Att presentera ärenden i miljö- och byggnämnden är också en del av arbetet. Under hela bygglovsprocessen ansvarar byggnadsinspektören för kontakten med lovtagare och kontrollansvariga där det ingår att hålla tekniska samråd inför byggstart och slutsamråd innan byggnaden får tas i bruk.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen som byggnadsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskapar i, och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör vid kommun är meriterande men inget krav. Även erfarenhet från relevant arbete inom byggbranschen är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsfokuserad, våga ta initiativ och ha ett resultatinriktat arbetssätt. Då arbetet innebär att skriva beslut och skrivelser samt mycket kontakt med allmänhet och företag kräver tjänsten god förmåga att på svenska uttrycka sig i tal och skrift. Utöver detta behöver du vara:
- noggrann
- strukturerad
- analytisk
- bra på att arbeta självständigt såväl som i grupp

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Bygg och anläggning
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 6 månader eller längre
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-07-05
Ansök senast
2022-08-15

Upplysningar

  • Angelica Östlund
    Avdelningschef Bygg
    Telefon: 0476-642744
  • Hjalmar Larsson
    Sveriges Ingenjörer
    Telefon: 0476-55193

Ansökan

Referensnummer
A1141931/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.