Älmhults kommun söker rektor till anpassad skola!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Den anpassade skolan i Älmhult är belägen i anslutning till grundskola åk F-6 Klöxhultsskolan, åk 7-9 Linnéskolan samt gymnasie- och vuxenutbildningen på Haganässkolan. Hos oss möts du varje dag av engagerade lärare och övrig personal som hela tiden arbetar för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att lära sig nya saker.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett utvecklande rektorsuppdrag och leda en engagerad personalgrupp med tydligt elevfokus? Då är det här tjänsten för dig!

Du har ett gott samarbete med rektorerna på respektive skola och driver tillsammans med förstelärare ett aktivt utvecklingsarbete med stor delaktighet för personal och elever. Tillsammans arbetar ni gemensamt med att leda, organisera och fatta beslut som berör hela skolan.

En viktig del av ditt uppdrag är att engagera, motivera och skapa förutsättningar för utveckling. Du har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, sätta upp konkreta mål och se till att andras kompetenser tillvaratas. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni för att utveckla undervisningens kvalité, elevernas lärmiljö, skolans värdegrundsarbete och den gemensamma arbetsmiljön. Vi är stolta över vårt arbete och vår skola och ett viktigt fokus för oss är elevernas arbete mot ökad måluppfyllelse. Utöver detta har du även ett tätt samarbete med övriga rektorer inom grundskolan.

Kvalifikationer

Till detta uppdrag söker vi dig som är legitimerad lärare, gärna med specialpedagogisk kompetens samt god kännedom om arbete inom anpassad skola. Har du erfarenhet av att ha arbetat som lärare inom anpassad skola är det meriterande. Det dessutom önskvärt att du har genomfört rektorsutbildningen. Meriterande är det även om du har tidigare erfarenhet av skolledning eller annat arbete i ledande roll och är van att leda andra.

Som ledare är du pedagogisk, trygg, lyhörd och kommunikativ. Du är tillitsfull och involverar gärna andra i ditt arbete. Dessutom tar du tillvara på den kompetens dina medarbetare har för att utveckla verksamheten ur ett långsiktigt perspektiv. Du samarbetar mycket bra med andra och ser vikten av att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare, medarbetare och andra viktiga aktörer.

Du trivs med ett omväxlande arbete och är driven även gällande de administrativa delarna av arbetet. Som rektor förstår du vikten av ett välorganiserat och strukturerat arbetssätt och du är väl förtrogen med gällande lagar och styrdokument för verksamheten. Du besitter en förmåga att kritiskt granska och analysera och ser till att abstrakta planer blir handling.

Slutligen är det önskvärt att du har insikt i en kommuns uppdrag gällande budget och ekonomi, offentlig styrning samt systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete. Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-02
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Anna Rix Grönvall
    Grundskolechef
    Telefon: 0476-552 66
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C128044/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Vi planerar att hålla intervjuer fredagen den 31/3.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.