Personliga assistenter till Omsorg Funktionsvariation

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vi söker löpande flera personliga assistenter till olika uppdrag både centralt i Älmhult och utanför centralorten.

Arbetsuppgifter

Som personlig assistent ger du stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och natt.

Kvalifikationer

Önskvärt att du har utbildning inom vård- och omsorg, t.ex. gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram eller Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot funktionshinder eller socialt arbete. Meriterande är kunskap/erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning, autism och kunskap/erfarenhet av utåtagerande beteende och lågaffektivt bemötande. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i förhållande till omsorgstagaren.

Det gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer, samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.

Datorvana är ett krav då all dokumentation sker digitalt.
Krav på körkort samt tillgång till egen bil om du arbetar utanför centralorten.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad Vi är i behov av både timvikarier och du som kan arbeta på 100%.
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Varaktighet
3-6 månader
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
5
Publicerad
2023-03-13
Ansök senast
2023-05-14

Upplysningar

  • Ulla-Britt Andreasson
    Enhetschef
    Telefon: 0476-642442
  • Kommunal
    Telefon: 0476-55321

Ansökan

Referensnummer
C129427/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.