Enhetschef till Måltidsavdelningen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Måltidsavdelningen har cirka 70 medarbetare och bedrivs för närvarande vid 28 verksamhetsställen, varav 16 är tillagningskök. Vi serverar måltider i förskolor, skolor, äldreomsorg och hanterar matdistribution i hemtjänsten.

Måltidsavdelningen erbjuder dig ett spännande och utvecklande uppdrag att i rollen som enhetschef för ett av våra enhetsområden leda medarbetare och tillsammans utveckla nya arbetssätt och rutiner i verksamheten. I enhetsområdet ingår både större och mindre kök där måltiden bereds i ett tillagning-, mottagning- eller serveringskök.

Som enhetschef ingår du i ledningsteamet som består av verksamhetsansvarig måltidschef, två enhetschefer och ett administrativt funktionsstöd. Vi arbetar i ett nära team och kompletterar varandra i roller, tidigare erfarenheter och kompetenser. Detta skapar förutsättningar för dig som lockas av att aktivt bidra i samarbete men också få utlopp för egen drivkraft och där igenom både leda och tillsammans med verksamheten utveckla måltiden för våra gäster.

Att bli en del i vårt team innebär ett stimulerande arbete som inkluderar såväl verksamhets- som måltidsutveckling och en härlig möjlighet att tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare, utveckla både sig själv och måltidsverksamheten långsiktigt för framtiden.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för ett enhetsområde. Ditt enhetsområde består av cirka 35 professionella medarbetare fördelade på ett antal kök i kommunen. Du har en kompetent organisation till din hjälp som består av förste kockar, kockar och måltidsbiträden. De större tillagningsköken leder du genom arbetsledare, förste kockar, som arbetar operativt. Som enhetschef rapporterar du till måltidschef och ingår i ledningsteamet.

Som enhetschef förutsätts du arbeta nära tillsammans med avdelningens ledningsteam såväl som leda dina medarbetare i köken för att samordna, inspirera och utveckla positiva måltidsupplevelser av hög kvalitet för våra matgäster. En betydande och viktig del i arbetet är intern och extern dialog och samverkan. Du har ansvar för att driften i enhetsområdets kök fungerar och att fattade beslut verkställs. Du är väl insatt i gällande lagstiftning, mål och riktlinjer inom ditt arbetsområde.

I rollen som enhetschef fortsätter du att tillsammans med medarbetaren utveckla och leda verksamheten vidare, vilket förutsätter att du både lyssnar och värdesätter medarbetarens kunskap och kompetens, men också ser behoven och med känsla kan vara tydlig i ditt ledarskap. Viktiga fokusområden för Måltidsavdelningen är kundmedvetenhet, samverkan, dialog, kvalitet och utveckling.

Du är också delaktig i och driver projekt inom ramen för Måltidsavdelningens övergripande utvecklingsarbete. Exempel på aktiviteter är att omsätta en ny måltidspolicy i praktiken genom att förnya rutiner, arbetssätt för att minska matsvinnet och utveckling av måltidsupplevelsen i samverkan med din personal och den verksamhet vi servar.

Som chef och ledare vill du verka för ett arbetsklimat som präglas av tillit, glädje och delaktighet. Hos oss är medarbetaren och teamet viktigt, där du bidrar med din kompetens, glädje och positiva energi. Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig och finns med som en naturlig del i din syn på ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kost-, mat- och måltidskunskap alternativt har du förvärvat dina kunskaper och erfarenheter på annat sätt som kan likställas med en utbildning. Du har tidigare haft ett uppdrag som omfattat ansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom liknande arbetsområden, gärna inom offentlig förvaltning (kommun, region).

Vi söker dig som:
- har nödvändig kunskap om måltidsproduktion och måltidsservice i storhushåll.
- har erfarenhet och vilja att driva utveckling- och kvalitetsarbete.
- har god kunskap om grön omställning i måltider för förskola och skola
- har god kunskap om hållbarhetsfrågor och Agenda 2030
- har ledarerfarenhet
- är väl insatt i personalrelaterade frågor
- är väl insatt i systematiskt arbetsmiljöarbete
- har god datorvana
- talar och skriver svenska obehindrat
- har B-körkort för att kunna ta dig runt till medarbetare i köken du ansvarar för.

Du som söker tjänsten är självgående och trygg som chef och har lätt för att skapa goda relationer. Du har förmåga att omsätta fattade beslut i praktiken, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för delaktighet och arbetsglädje genom en kombination av engagemang och tålamod.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-04
Ansök senast
2023-01-29

Upplysningar

  • Anders Nyberg
    Teknisk chef
    Telefon: 0476-554 97
  • Anton Härder
    Vision
    Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
C119703/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.