Barnskötare till Solrosens förskola, Häradsbäck

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Solrosens förskola ligger i Häradsbäck, cirka 2,5 mil öster om Älmhult. Förskolan har barn i åldrarna 1 till 5 år. Förskolan erbjuder en stimulerande miljö som är inbjudande, kreativ och utmanande. I anslutningen till utegården ligger skogen som närmast granne, skogen används flitigt som en lärmiljö för barnen, både i lek och planerad undervisning. Förskolan har också tillgång till idrottshallen i Häradsbäck som besöks varje vecka.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad barnskötare till Solrosens förskola, på avdelningen finns ca 20 barn. Vi är ett arbetslag med blandade yrkeskategorier och alla bidrar till att driva förskolan framåt enligt rådande styrdokument och de mål som vi satt upp. Vi jobbar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete vilket kräver att du har goda kunskaper i teknik.

I dina arbetsuppgifter innebär det att du ska kunna dokumentera och utvärdera det arbete som görs och den utbildning som barnen ges. Såväl som att se till det enskilda barnets bästa så behöver du kunna förbereda för en grupp av barn så att vi erbjuder barnets bästa hela vägen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som behärskar svenska språket i både tal och skrift. Erfarenhet av att arbeta med TAKK ser vi som merit, vi ser gärna att du har erfarenhet av barn i behov av stöd samt behärskar sondmatning.

Du har erfarenhet av lärmiljöns betydelse och bidrar med tankar om hur lärmiljön på bästa sätt kan stödja barnen i deras utveckling. Vi arbetar med barnet i centrum på alla plan vilket gör att du behöver ha ett medforskande förhållningssätt. Vi söker dig som kan ta ansvar för en grupp samt tar del av vårt systematiska kvalitetsarbete. Vidare har du god förmåga i att kommunicera och att du är självständig. Vi lägger stor vikt vid att du kan bemöta barnen utifrån den värdegrund förskolan vilar på. Du visar respekt och hänsyn till dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar god atmosfär i mötet.

Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Dessutom ser du möjligheter och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.

Du ska vara bra på att samarbeta men också klara ensamarbete, våra öppettider 6:00-18:30 enligt schema. Vi är bara ett arbetslag så du måste har möjlighet att kunna både vara först och sist på plats med kort varsel

Tillgång till egen bil krävs, det går ingen kollektivtrafik till Häradsbäck

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-25
Ansök senast
2023-06-07

Upplysningar

  • Marita Hallberg
    Rektor förskolan
    Telefon: 0476-552 92
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
C142557/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.