Miljö- och hälsoskyddsinspektör, vikariat

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny medarbetare till tjänsten som vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Tjänsten består av handläggning av ärenden enligt miljöbalken. Vi söker främst dig med tidigare erfarenhet av arbete inom miljöbalkens område.

Dina arbetsuppgifter blir inriktade mot hälsoskydd och miljöskydd som innefattar bl.a. tillsyn av skolor, förskolor, hygieniska verksamheter, lantbruk, avfallsärenden och nedskräpningsärenden. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som inkluderar miljölagstiftning och som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Som person är du serviceinriktad, pedagogisk i din kommunikation och har ett gott bemötande. Därtill ser vi att du behöver vara lösningsorienterad, vågar ta initiativ samt ha ett resultatinriktat och strukturerat arbetssätt. Du är van vid att arbeta självständigt, men har också lätt för att samarbeta. Du kan planera, organisera och utföra arbetet på ett effektivt och rättssäkert sätt. Helhetstänk och förmåga att driva ett ärende från start till avslut är två viktiga egenskaper hos dig. Du känner stor ansvarskänsla för verksamhetens mål och uppdrag.

I rollen krävs det att du har förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och kunna ta beslut. Tjänsten kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär resor inom kommunen. Tjänstebil finns på förvaltningen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-12-31
Tillträde
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

 • Rasmus Åhs
  Vik. avdelningschef Miljö
  Telefon: 0476-55528
  E-post: Rasmus Åhs
 • Eva Torneby
  Miljö- och hälsoskyddsinspektör
  Telefon: 0476-55171
  E-post: Eva Torneby

Ansökan

Referensnummer
A1206558/2023Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: http://www.almhult.se/vardegrund

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.