Gemöskolan söker socialpedagog!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Gemöskolan är en tvåparallellig F-6 skola i centrala Älmhult, med gångavstånd till buss och tågstation. Lärarna jobbar i årskurslag och skolan använder ett så kallat trelärarsystem där lärarna delar på mentorskap och undervisning i årskursens båda klasser.
På skolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och vi tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi har ett tydligt värdegrundsarbete och bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och en trygg skolmiljö.

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog på Gemöskolan är ditt främsta uppdrag att utveckla skolans verksamhet ur ett socialpedagogiskt perspektiv. Du kommer arbeta i nära anslutning till både pedagoger och elevresurser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för att varje elev ska nå sin fulla potential, både kunskapsmässigt och socialt. Tillsammans planerar, leder, driver och utvecklar vi den pedagogiska verksamheten. I ditt uppdrag bidrar du till att utveckla våra elever till självständiga, starka individer.

Vi eftersträvar ett heldagsperspektiv på elevens dag och vi tycker det är viktigt att ta tillvara på olika yrkesgruppers kompetens runt eleven. I uppdraget ingår också att delta i både rastaktiviteter och skolundervisning. Du kommer ha stora möjligheter att själv påverka arbetssätt och rutiner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller socionom, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Eftersom din roll kommer innebära mycket social kontakt med många samarbetsytor, ser vi att du är en relationsskapare som har lätt för att skapa tillitsfulla relationer med både elever, vårdnadshavare och personal.

Du har förmågan att bemöta människor och är en god lyssnare. Du har en positiv grundtanke och tror att alla elever kan och vill lyckas. Din positivitet bidrar också till att du lösningsfokuserad och har lätt för att se möjligheter och hitta lösningar. När det behövs är du inte rädd för att fatta snabba och självständiga beslut om omgivningen kräver det.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-17
Ansök senast
2023-05-31

Upplysningar

  • Anna Wilhelmsson Hallum
    Rektor
    Telefon: 0476-55503
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C141448/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.