Speciallärare till Gemöskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Till vår grundskola söker vi nu en speciallärare till vårt team. För dig som är intresserad erbjuder vi även möjlighet till ett försteläraruppdrag. Som speciallärare är ett av dina främsta uppdrag att samarbeta med skolans pedagoger och elevresurser. Specialläraren hos oss har en viktig roll, där du med din särskilda kompetens bidrar mycket till utvecklingen av undervisningen. Framförallt handlar det om att göra undervisningen tillgänglig för alla elever, oavsett förutsättningar. Vårt gemensamma mål är att alla våra elever ska kunna nå sin fulla potential, både kunskapsmässigt och socialt. Du ansvarar även för att initiera, genomföra och utvärdera pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Din undervisning sker både enskilt och i grupp där du stöttar och utmanar våra elever till lärande.

Som speciallärare är du även en viktig del av vårt kollegiala team. Du besitter värdefull kunskap och kan därför bistå med handledning och pedagogisk rådgivning till dina kollegor. När tillfälle ges besöker du gärna dina kollegors klassrum för att stötta upp och utveckla. Du har också ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam där du är med och bidrar med din spetskompetens till teamet.

På Gemöskolan har vi de senaste åren ingått i Skolverkets satsning "Samverkan för bästa skola". Nu avslutas detta samarbete, men vi ska såklart fortsätta. Bland annat ska vi arbeta vidare med implementeringen av ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt vidareutveckla skolans inre arbete såsom exempelvis ledarskapet i klassrummen.

Kvalifikationer

För detta uppdrag söker vi dig som är utbildad grundskollärare och legitimerad speciallärare. Kanske har du tidigare erfarenhet av att handleda pedagoger och leda arbetsgrupper. Meriterande är även om du har erfarenhet av att arbeta med ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Du har god förmåga att driva utvecklingsfrågor och trivs i en föränderlig verksamhet. Du ser skolan ur ett helhetsperspektiv och ditt arbete präglas av ett strategiskt och framåtsyftande förhållningssätt. Du gillar att utveckla din kompetens och håller dig uppdaterad kring aktuell forskning inom ditt yrkesområde. Som pedagog är du en tydlig ledare i klassrummet och en god förebild för både elever och kollegor.

Uppdraget kräver god kunskap i svenska, både tal och skrift.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-07-08
Ansök senast
2022-08-19

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1142907/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.