Modersmålslärare & Studiehandledare portugisiska

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Älmhults kommun söker nu en modersmålslärare/studiehandledare i portugisiska. Som modersmålslärare ingår du i ett arbetslag bestående av andra modersmålslärare och studiehandledare. Dina arbetsuppgifter består främst av att undervisa elever i deras modersmål. Undervisningen sker i grupp på anvisad skola och du ansvarar för planering och genomförande enligt kursplan.

Arbetet som studiehandledare innebär huvudsakligen att du är ute på kommunens olika skolor och handleder elever på deras modersmål under lektionstid. Du stödjer eleverna i deras språkutveckling med hjälp av studiehandledning på modersmålet, samt verkar som en kulturell och språklig brygga. Arbetet innebär ett nära samarbete med lärare och pedagoger på skolorna. Studiehandledning i portugisiska är för en elev som går på engelskspråkig skola så dina kunskaper i engelska bör vara goda.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning i modersmål och/eller studiehandledning. En fördel är om du är insatt i det svenska skolsystemet, samt läroplan och andra styrdokument som gäller för verksamheten. För att kunna fungera som studiehandledare måste din svenska vara väl utvecklad. Egenskaper som samarbetsvilja och flexibilitet är viktiga i detta uppdrag eftersom ditt arbete sker i nära samarbete med andra. Vidare vill vi även att du har: - språket du ska undervisa i som modersmål - ett stort engagemang för ditt arbete - god kunskap om det pedagogiska uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du har mycket goda språkkunskaper i både svenska, engelska och portugisiska. Erfarenhet från undervisning är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad 15
Tillträde
Tillträde snarast
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-18
Ansök senast
2022-12-02

Upplysningar

  • Emil Svensson
    Biträdande rektor
    Telefon: 0476-642415
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
A1177520/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.