Måltidsutvecklare

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Måltidsavdelningen har cirka 70 medarbetare och bedrivs för närvarande vid 28 verksamhetsställen, varav 16 är tillagningskök. Vi tillhandahåller måltider i förskolor, skolor, äldreomsorg och matdistribution i hemtjänsten.

Nu erbjuder vi ett spännande uppdrag: att i rollen som måltidsutvecklare vara med att vidareutveckla arbetet med framtidens hållbara måltider. Vi söker dig som har engagemang, bred kunskap om nutrition och intresse för måltidsplanering och intresse för utveckling av hållbara måltider av hög kvalitet. Att bli en del i vårt team innebär ett stimulerande arbete som inkluderar såväl verksamhets- som måltidsutveckling, som kräver stort engagemang och lyhördhet för att bygga långsiktig stabilitet för framtiden.

Som måltidsutvecklare stödjer du ledningsteamet bestående av verksamhetsansvarig måltidschef och tre enhetschefer och du har aktiv kontakt med kockar i köken i ditt arbete. I rollen som måltidsutvecklare krävs att du är en god administratör och har god kunskap i kostdatasystem. Du har kunskaper och erfarenheter inom kost- och måltidsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som måltidsutvecklare verkar du för utveckling av och ansvarar för verksamhetens löpande matsedelsplanering och receptur, prissättning och sortiment så att hög måltidskvalitet, varierat utbud och god ekonomi kan uppnås. En central del i uppdraget är att systemförvalta våra verksamhetssystem; Mashie, Hantera samt matsvinnsmätningssystemet; Generation Waste. I uppdraget ingår att utveckla metoder och struktur för en effektiv och ändamålsenlig systemanvändning för effektivisering och styrning av måltidsarbetet i verksamheten och för beställningar för våra beställare. Du organiserar efter behov interna utbildningstillfällen.

Andra utvecklingsområden i verksamheten är att omsätta en ny måltidspolicy i praktiken genom att förnya rutiner och vidareutveckla måltiderna, att befästa nytt arbetssätt för matsvinnsmätning och förbättringsarbete kring måltiderna i samverkan med skolan och äldreomsorgen. Du ansvarar för måltidsavdelningens löpande verksamhets- och måluppföljning. Du arbetar nära enhetschefer och kökens arbetsledare, kockar och måltidsbiträden genom aktivt deltagande i och/eller leda olika projekt för måltidsverksamheten olika målgrupper. Du har en samordnande roll avseende upphandlingsfrågor inom ramen för måltidsavdelningens behov.

Som måltidsutvecklare rapporterar du till måltidschef.
En betydande och viktig del i arbetet är intern och extern samverkan med andra förvaltningar inom ramen för dina ansvarsområden i måltidsavdelningen. Du är väl insatt i gällande lagstiftning, mål och riktlinjer inom ditt arbetsområde.

Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig, det är på dessa du bygger din yrkesroll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning såsom kostekonom, kostvetarexamen, examen i mat- och måltidskunskap eller likvärdig utbildningsbakgrund. Du har erfarenhet av och förståelse för samband mellan teoretisk måltidsplanering och praktiskt genomförande i kök och matdistribution.

Vi söker dig som:

• har nödvändig kunskap, erfarenhet och god förståelse för måltidsproduktion och måltidsservice i storhushåll.
• har kunskap och bred erfarenhet av kostdatasystem så som Mashie samt har intresse för att utveckla användning av verksamhetssystem och digitalisering.
• har erfarenhet, engagemang och tålmodighet att driva utveckling- och kvalitetsarbete.
• har god datorvana.
• talar och skriver svenska obehindrat.
• har B-körkort för att kunna ta dig runt till köken efter behov.
• stor förmåga till systematiskt arbete, ordning och reda
• är positiv, värnar om samarbeten och ser möjligheter

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet och kompetens av upphandlingar
• administrativ erfarenhet från offentlig måltidsverksamhet
• erfarenhet från offentlig förvaltning

Vi söker dig som ser möjligheter till förbättring i både verksamheten och organisationen och inte är rädd att presentera och uppfinna effektiva utvecklingsinitiativ och förändringar. Du är duktig kommunikatör i både tal och skrift och du bygger effektivt kontaktnätverk inom och utanför verksamheten. Som person har du god förmåga att utföra ett systematiskt och strukturerat arbete, att självständigt driva dina egna processer och har förmåga till helhetssyn. Du är ansvarstagande, handlingskraftig, tålmodig och har en inkännande lyhördhet.

Du värnar om samarbete och är en lagspelare med ett positivt förhållningssätt. Ditt engagemang och din arbetsglädje smittar av sig på andra. Du har ett stort intresse av hållbarhet, kvalitet och utvecklingsfrågor och ser omvärldsbevakning som en kunskapskälla i vardagen. Viktiga fokusområden är kundmedvetenhet, samverkan, dialog, kvalitet och utveckling.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hotell, restaurang, storhushåll
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-20
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1136773/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Urval sker löpande och intervjuer kan eventuellt komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Mejla gärna frågor om tjänsten över semesterperioden för snabbast återkoppling.
V30-32 svarar Måltidschef Cecilia Blidö på eventuella frågor kring tjänsten på telefon.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.