Lärare i fritidshem, Ryfors skola

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vill du arbetat på en lite mindre skolenhet med trygghet och trivsel som sitt signum så har vi arbetet för dig. Skolan är belägen i fin miljö ca 15 minuters bilresa ifrån Älmhults centrum. Till Ryfors skola söker vi nu en positiv, engagerad och utbildad lärare inom fritidshem, gärna med behörighet inom idrott.

Ryfors skola blev under förra året utsedd till årets arbetsplats inom Älmhults kommun. På Ryfors skola går elever ifrån förskoleklass till och med årskurs sex, vi har ca 120 elever. På vårt fritids går elever ifrån f-klass till åk fem. Din roll som utbildad lärare inom fritidshem kommer vara att leda arbetslaget mot de gemensamma målen.

Genom ditt goda ledarskap skapar du trygghet och stimulerande dagar på skolan med målfokuserade aktiviteter. Du bedriver ett utvecklingsarbete tillsammans med vår personal och skapar en god och meningsfull fritidsverksamhet för våra elever. Som en del av din tjänst kan du under dagtid vara resurs i klasserna, där du tillsammans med klassläraren har fokus på god studiero samt högt målfokus.

Fördelaktigt om du har något ämne, exempelvis idrott som du kan undervisa i inom åk 4-6.

Du ingår i ett arbetslag tillsammans med andra pedagoger på fritids. Genom de kollegiala samtalen skapar ni tillsammans de bästa förutsättningarna för våra elever.

Kvalifikationer

Som person ska du vara flexibel och lösningsfokuserad i ditt arbetssätt. Du ska vara duktig på att skapa relationer och ha ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och personal. Du ska på ett bra sätt skapa ett gott lärandeklimat för våra elever med ett högt målfokus. Du ska har god förmåga att planera och genomföra en mycket god, varierande och stimulerande fritidsverksamhet för eleverna. Du ska kontinuerligt utvärdera och reflektera över verksamheten.

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad fritidspedagog.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid Heltid eller eventuellt deltid enligt önskemål
Tillträde
2023-08-07
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-25
Ansök senast
2023-06-06

Upplysningar

  • Charlotta Gustafsson
    Rektor
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1226872/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta i Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobbahososs