Arbetshandledare till daglig verksamhet LSS

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vill du vara med och utveckla Daglig verksamhet i Älmhult.
Vi är en verksamhet som växer. Våra fem enheter söker kontinuerligt nya uppdrag som är meningsfulla och utvecklar brukare som har daglig verksamhet. Enheterna har olika inriktningar där det finns möjlighet för brukarna att jobba i gruppverksamhet eller individuellt samt på olika företag. Vi jobbar för att öka brukarnas självständighet och delaktighet. Det är en viktig parameter för oss.

Arbetsuppgifter

För att arbeta som arbetshandledare hos oss är det viktigt att du har förmågan att motivera, anpassa samt att tänka utanför boxen. Du kommer tillsammans med kollegor men även självständigt arbeta tillsammans med brukarens olika aktiviteter och arbetsuppgifter. Arbetet innehåller både fysisk aktivitet och att kunna motivera till rörelse. Lösningarna är ibland givna på förhand men andra behöver skapas efter brukarens behov och förmåga. Det ingår även dokumentation av till exempel genomförandeplaner samt övriga händelser av vikt.
Som medarbetare hos oss kommer du hjälpa till att köra tex vaktisrunda med bil eller köra med vår minibuss vid behov.

I arbetet ingår fysiskt belastande arbetsuppgifter såsom vissa tyngre lyft och fysiska aktiviteter med brukare (cykling, promenader och annan rörelseaktivitet).

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med inriktning mot LSS. Du har kunskap/erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning, autism, utåtagerande beteende, lågaffektiv bemötande samt AKK och TAKK (Tecken som AKK).

Dina kunskaper i svenska språket är mycket goda, såväl i tal som i skrift. Du har dator- och dokumentationsvana. Vi ser gärna ett media- och teknikintresse hos dig. Körkort är ett krav.

Som person är du pedagogisk, lugn och kan skapa trygghet runt brukarna. Ditt arbete och agerande ska alltid ha brukaren i fokus. Vi ser också att du är engagerad, lyhörd och kan arbeta både enskilt och i grupp. Det är bra om du är flexibel och tycker om förändringar och att hitta olika lösningar.

Erfarenhet av att arbeta med och kring funktionsnedsättningar är meriterande. Kunskap om IBIC, individens behov i centrum, är också meriterande. Bemötande är en stor del av arbetet, därför sätter vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Eller tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-25
Ansök senast
2023-02-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1105309/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.