Engagerad och aktivitetsledande undersköterska inom demensvården

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Blåmesen är en dagverksamhet för personer med demenssjukdom och erbjuder bland annat meningsfulla aktiviteter, social samvaro, individuellt stöd och struktur i vardagen samt avlastning för deras anhöriga. Dagverksamheten stödjer så att personer med demenssjukdom kan fortsätta bo kvar i ordinärt boende och därför är samarbete mellan hemtjänst och anhöriga av största vikt.

Dagverksamheten är en biståndsbedömd insats. Målsättningen är att ge våra gäster en social gemenskap och stimulerande aktiviteter så att de kan behålla sina fysiska, psykiska och intellektuella funktioner så länge som möjligt.

Arbetsuppgifter

Att arbeta på en dagverksamhet för personer med demenssjukdom innebär bland annat att planera och leda olika aktiviteter samt skapa social samvaro med stimulerande samtal. Aktiviteter sker både enskilt och i grupp. Den huvudsakliga uppgiften är social samvaro tillsammans med gästerna men du ger också omvårdnad och service, allt med utgångspunkt i gästens individuella behov och önskemål utifrån ett personcentrerat och salutogent synsätt. Personer med demenssjukdom har inte alltid insikt i sin sjukdomsbild och sjukdomens påverkan på deras kognition och därför är bemötande, motivation och kommunikation en väsentlig del av omvårdnaden.

För närvarande samarbetar vi med hemtjänsten kring våra gäster med omvårdnadsinsatser även i ordinärt boende utifrån våra organisatoriska förutsättningar och kan komma att förändras över tid.

Vi skulle nu vilja fortsätta utveckla vårt arbete med aktivering och anhörigstöd både på dagverksamheten men även tänka nytt för att hitta alternativa aktiveringsmöjligheter. Din roll förväntas kunna driva detta nya arbetssätt framåt, att inspirera och samordna med alla aktörer, samt utföra uppgifterna enskilt eller tillsammans med dina kollegor.
Blåmesen har ett nära samarbete med Älmhults kommuns demensteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse av demenssjukdom och har förmåga att axla ett stort ansvar för dagverksamheten för personer med demenssjukdom och deras anhöriga i Älmhults kommun. Du ska vara utbildad undersköterska med erfarenhet, gärna inom olika verksamheter för personer med demenssjukdom, samt kompetens att arbeta med denna målgrupp.

Som person är du kreativ, ansvarsfull och flexibel samt uppskattar att arbeta med sociala aktiviteter och är professionell i din yrkesroll. Du tycker om att planera och leda olika typer av aktivering, och har god förmåga att inspirera samtliga deltagare att trivas och vara delaktiga. Det är många olika aktörer som du behöver kommunicera och planera med så du ska vara lätt att samarbeta med och bidrar till ett glatt arbetsklimat och vara lyhörd och skapa goda relationer. Vidare är du trygg som person och har en personlig mognad med självinsikt och en god fingertoppskänsla för att kunna ge en god vård och omsorg med ett gott bemötande.

Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och använder datorn som ett verktyg i ditt dagliga arbete och ser möjligheter istället för svårigheter och kan jobba både enskilt och i team. Det krävs att du kan anpassa ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar och att du kan agera prestigelöst i samband med förändringar. Du agerar för att främja din egen och verksamhetens utveckling och har verksamhetens bästa i fokus i alla olika hänseende. Din fysiska förmåga är mycket god och du ska med stöd av hjälpmedel utföra de arbetsmoment som ingår i uppdraget så som t.ex. förflyttningar och personlig omvårdnad.

Körkort krävs för tjänsten för att kunna ta dig runt i kommunen på olika hembesök eller aktivering. Tjänsten kräver även att du kan cykla.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-04-30
Tillträde
Eller tillträde enligt överenskommelse. Goda möjligheter till eventuell förlängning.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-29

Upplysningar

  • Catrin Kronquist
    Enhetschef
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C129123/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss