Förste kock till Internationella skolans kök

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Måltidsavdelningen söker just nu en arbetsledande Förste kock till Internationella skolans skolkök.

Vi söker dig som har intresse av att delta praktiskt i utveckling av och att lyfta måltiderna för våra matgäster i skolan till nya nivåer. Att bli en del i vårt team innebär ett stimulerande arbete som inkluderar såväl ledarskaps- som måltidsutveckling och att bygga upp och utveckla teamarbete i den egna arbetsgruppen. Du samverkar även nära med din chef och övriga arbetsledare inom enhetsområdet.

Som förste kock på Internationella skolans kök kommer du ha möjlighet att jobba i en internationellt präglad miljö med matgäster från hela världen.

I tjänsten har du arbetsledande uppgifter vilket inkluderar ansvar för den dagliga driften i köket, att fördela arbetet mellan kökets medarbetare och ansvar för inköp av råvaror. I uppdraget ingår förutom tillagning av måltider även ansvar för egenkontroll och kontakt med leverantörer. Administrativa uppgifter är kontering av fakturor, uppföljning samt bemanningsplanering och delaktighet i vikarieanskaffning. En viktig del i arbetet är intern samverkan med lärare, rektorer, elever och med andra kök. Du deltar i måltidsråd och medverkar aktivt i arbetsplatsträffar. Du arbetar nära enhetschef som också är din närmsta chef.

Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig, det är på dessa du bygger ditt ledarskap. Viktiga fokusområden för förste kockar på Måltidsavdelningen är kundmedvetenhet, samverkan, dialog och kvalitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Måltidsavdelningen med aktuell placering i kommunens tillagningskök på Internationella skolan i Älmhult.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 3-årig restaurang- och livsmedelsutbildning, kökschefsutbildning eller motsvarande. Du har tidigare haft ett uppdrag som omfattat arbetsledning och/eller samordning.

Vi söker dig som:
• har nödvändig kunskap om måltidsproduktion och måltidsservice i storhushåll.
• har flera års erfarenhet av arbete som kock.
• har erfarenhet av arbetsledning i storkök.
• har god kunskap i livsmedelshygien och egenkontroll.
• har god datorvana.
• talar och skriver engelska väl då skolans verksamhet använder engelska som verksamhetsspråk.
• talar och skriver svenska obehindrat.

Du som söker tjänsten är självgående och trygg i en arbetsledande roll och har lätt för att skapa relationer. Du har förmåga att omsätta fattade beslut i praktiken och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet som arbetsledare i köket. Du har god planeringsförmåga och att se till helheten i uppdraget. Du har ett stort engagemang som bidrar till att skapa positiva måltidsupplevelser i skola och förskola.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet/utbildning i ledarskap och erfarenhet av kostdatasystem såsom Mashie.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hotell, restaurang, storhushåll
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-21
Ansök senast
2022-08-07

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1137723/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Urval sker löpande och intervjuer kan eventuellt komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.