Montessoriförskollärare

Ansök

Din roll hos oss

Som medarbetare hos oss deltar du aktivt i allt arbete på förskolan. Med läroplanen och övriga styrdokument som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du bidrar med dina kunskaper och din erfarenhet för att utveckla verksamheten, men också dig själv förstås. Du samarbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola.

I Älmhults kommun har förskolan tre stödfunktioner. En pedagogisk utvecklare som stöttar i pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete, en förste förskollärare med inriktning mot IKT och en specialpedagog.

Tveka inte att söka om du är intresserad av vår pedagogik!

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med montessoriutbildning.

Som person ser vi att du behöver ha driv och engagemang. Du sätter alltid barnens utveckling i fokus och tycker det är intressant med pedagogisk dokumentation. Du behöver ha en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Montessoriförskolan har tre avdelningar och ligger i Klöxhultsområdet.
Hos oss utgår vi från läroplanen men också utifrån Maria Montessoris tankar och idéer. En av pedagogikens grundtankar är hjälp mig att göra det själv, vilket innebär att vi uppmuntrar barnen i sin utveckling till självständiga individer. Vi ger barnen möjlighet att utvecklas till nyfikna, öppna, fördomsfria och ifrågasättande individer som vågar stå för sina åsikter och respektera varandra. Det erbjuds en förberedande miljö som är anpassad för att gruppen och det enskilda barnet ska kunna utvecklas till sin fulla potential. Vi har alltid barnet och gruppens bästa i fokus.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 100
Tidsbegränsad till
2025-09-01
Varaktighet
6 månader eller längre
Antal platser
1
Publicerad
2024-07-01
Ansök senast
2024-07-21

Upplysningar

  • Jenni Karlsson
    Rektor/Verksamhetschef förskolan
    Telefon: 0476-55 037
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C200695/2024Ansök

Övrig information

Intervjuer planeras att hållas den 6 augusti.

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.