Lärare i förskoleklass

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Klöxhultsskolan är en F-6 skola i Älmhults tätort, i samma skolbyggnad finns även Montessoriskolan och Grundsärskolan. Vi är en treparallellig skola som kännetecknas av goda studieresultat, välutbildad personal och hög trivsel. Vi arbetar i arbetslag där undervisningen på skola och fritids sker i nära samarbete.

Arbetsuppgifter

Till Klöxhultsskolan söker vi nu en lärare i förskoleklass. Du kommer ha ett tätt samarbete med den andra läraren i samma klass samt med övriga lärare i förskoleklass. Du kommer ingå i ett arbetslag med lärare, fritidspedagoger och elevstödjare.
Du kommer aktivt vara med och utveckla skolans pedagogiska verksamhet.
del av tjänst består av arbete inom skolans fritidshem.

Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån verksamhetens mål. Du ska tydligt arbeta med våra kunskapsmål och kunskapskrav för att eleverna ska motiveras och nå goda resultat i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.
Du ska ha god kunskap och arbeta utefter vår läroplan och barnkonventionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Som person vill vi att du är lösningsfokuserad, engagerad och har en tydlig pedagogisk tanke med utgångspunkt i våra styrdokument. Du ska ha ett tydligt ledarskap och arbeta mot att varje enskild elev ska kunna utvecklas och arbeta mot sina mål. Att kunna bemöta elever, kollegor och vårdnadshavare på ett positivt och respektfullt sätt ser vi som en självklarhet. Du förväntas kunna arbeta självständigt men också ha god samarbetsförmåga, tillit till dig själv, dina kollegor och elever.
En trygg värdegrund och positiv människosyn är framgångsfaktorer för att lyckas i uppdraget. God kunskap i svenska, både tal och skrift.

Är du lika nyfiken på att lära dig nytt som dina elever är detta en stor fördel då yrket ständigt utvecklas.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid 80-100%
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-04-04
Ansök senast
2023-06-04

Upplysningar

  • Fredrik Ljung
    Rektor
    Telefon: 0476-55502
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1206376/2023Ansök

Övrig information

Intervjuer för den här tjänsten sker löpande.

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.