Lärare Hotell, Restaurang och Bageri - anpassat gymnasium och komvux

Ansök

Din roll hos oss

Vi söker en driven och engagerad lärare till Hotell-, restaurang- och bageriprogrammet på anpassat gymnasium och Restaurangprogrammet på komvux på Haganässkolan. Tjänsten innebär undervisning enligt anpassat gymnasiums läroplan, men också mentorskap och anskaffning av goda APL-platser. När eleverna är ute på APL gör du besök och bedömer och dokumenterar elevernas framgångar.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och arbetar utifrån elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med dina kollegor. Du arbetar strukturerat i din undervisning och tillämpar ett inkluderande arbetssätt. Du har goda pedagogiska verktyg, har lätt för att hitta nya vägar till målet och använder dig av lågaffektivt bemötande. AKK i form av bildstöd och teckenstöd är en del av arbetet med tydlig kommunikation. Du samarbetar tätt med arbetslaget och med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö, för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare eller yrkeslärare med rätt inriktning för tjänsten. Specialpedagogisk kompetens och erfarenhet av arbete med liknande verksamhet är meriterande.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och anpassad gymnasieskola.
Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-03-26
Ansök senast
2024-04-07

Upplysningar

  • Ola Randau
    Rektor
    Telefon: 0476-642611
    E-post: Ola Randau
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
C183449/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.