Kom och jobba i vårt härliga gäng som Fysioterapeut!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som Fysioterapeut kommer du att samverka med flera olika yrkesgrupper både inom och utanför kommunen. Vårt härliga arbetslag består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, hjälpmedelstekniker, larmansvariga samt syn- och hörselinstruktör.
Rehabverksamheten utgår från fräscha lokaler i centrala Älmhult med gångavstånd till tågstationen. Då vi har mycket samverkan mellan våra enheter inom hälso- och sjukvård sitter vi alla i samma lokaler; sjuksköterskor, biståndshandläggare, hemtjänst och enhetschefer.

Vi arbetar i team mellan fysioterapeuter och arbetsterapeuter och arbetsuppgifterna är förlagda till både särskilt boende och ordinärt boende.
Dina arbetsuppgifter innefattar främst bedömning, behandling, träning och uppföljning av patienter med symtom, sjukdomar och skador samt hjälpmedelsförskrivning. I arbetet ingår även att instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens mål och behov och anpassas individuellt med syfte att stödja till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

Vi utgår alltid från ett hälsofrämjande- och rehabiliterande förhållningssätt genom att ha individen i centrum med god nära vård- och omsorg.

Kvalifikationer

Som sökande är du legitimerad fysioterapeut. Du är antingen direkt nyutexaminerad från högskola/universitet eller så har du flera års yrkeserfarenhet som fysioterapeut.

Flexibilitet, stresstålighet och god förmåga att samarbeta är egenskaper som vi värderar högt. För uppdraget krävs även att du har förmågan att självständigt planera och organisera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande med erfarenhet av kommunal verksamhet samt programmet "go mobilus".
Körkort för manuell växellåda krävs samt goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-12-07
Ansök senast
2023-02-12

Upplysningar

 • Camilla Wir
  Enhetschef Rehab och korttidsboende
  Telefon: 0476-55316
  E-post: Camilla Wir
 • Ellen Nilsson
  Leg. fysioterapeut
  0708-307564

Ansökan

Referensnummer
A1106132/2022Ansök

Övrig information

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.
Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Urval sker löpande och intervjuer kan då ske tidigare än sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med din ansökan!

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan samt att få en ny kollega till vårt härliga gäng!