Gymnasielärare ekonomiämnen / entreprenörskap

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 900 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola.
Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i ekonomiämnen och entreprenörskap i gymnasiet.
Du planerar din undervisning i samverkan med andra lärare samt deltar i sambedömning inför betygsättning. Du deltar aktivt i vårt utvecklingsarbete och i det kollegiala lärandet. I din roll ingår mentorskap och det är en självklarhet att samarbeta med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad gymnasielärare med behörighet i ekonomiämnen och entreprenörskap för gymnasiet (behörighet i juridik är meriterande). Som lärare behöver du ha en god pedagogisk förmåga och kunna anpassa undervisningen efter elevgruppens behov. Du behöver kunna samarbeta, ha en god kommunikativ förmåga och ha ett positivt förhållningssätt. Uppdraget som lärare kräver även att du kan planera och strukturera ditt arbete effektivt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-15
Ansök senast
2023-05-28

Upplysningar

  • Karin Ringblom
    Biträdande rektor och IB Coordinator
    Telefon: +46(0)476-642432
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
A1223870/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.