1:e socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbete och försörjningsenheten söker nu en 1:e socialsekreterare till ekonomiskt bistånd. Enheten består av myndighetsdelen ekonomiskt bistånd samt verkställighetsdelen arbetsmarknadsenheten och Återbruket.

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för socialt arbete i ett familjeorienterat arbetssätt med inriktning på vuxna? Vill du bidra till att utveckla vår verksamhet tillsammans med oss? Då kan du vara den person vi söker! Vi samarbetar mycket med varandra, men också med andra enheter inom Socialförvaltningen och med externa parter.

Arbetet som 1:e socialsekreterare på ekonomiskt bistånd innebär att du står för det nära och dagliga stödet till våra socialsekreterare, både nya och mer erfarna, såväl enskilt som i grupp. Du ska se till att arbetet på enheten sker i enlighet med gällande lagstiftning och bedrivs utifrån aktuell kunskap, beprövad erfarenhet och med god kvalitet. Dina arbetsuppgifter kommer även att bestå av handläggning av ärenden.

Medarbetarna på ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsenheten har ett nära och tydlig samarbete för att stödja brukaren att komma närmare arbetsmarknaden och/eller i rätt trygghetssystem. Vår verksamhet struktureras efter tydliga gemensamma mål som vi kommer att sträva efter under 2023. Vårt utvecklingsarbete är resultatinriktat och du kommer vara en viktig del i det arbetet.

Arbetet som 1:e socialsekreterare innebär att du får arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns - att bidra till att skapa en meningsfull vardag och trygghet för den enskilde brukaren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning. Du ska vara väl bevandrad inom handläggning och dokumentation samt de lagrum som styr vår verksamhet. Du uttrycker dig väl i tal som skrift. Erfarenhet av arbete som 1:e socialsekreterare är meriterande.

Du behöver ha ett öppet och förtroendeskapande förhållningssätt som inspirerar och utvecklar andra. Du ska vara bekväm med att fatta beslut, prioritera och fördela arbetsuppgifter. Förmåga till helhetstänk, samarbetsförmåga och kreativitet är också viktiga egenskaper. Du ska vara en ansvarstagande och strukturerad person. Känner du igen dig i beskrivningen ovan, har genuint intresse för socialt arbete och tycker utvecklingsarbete är bland det roligaste du vet, kan du vara den vi söker!

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
eller enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-02
Ansök senast
2023-01-29

Upplysningar

  • Katja Berggren
    Enhetschef Arbete och försörjning
    Telefon: 0476-55499
  • Anton Härder
    Vision
    Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
A1188017/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.