Skolkurator till Gemöskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Gemöskolan är en tvåparallellig F-6 skola i centrala Älmhult, med gångavstånd till buss och tågstation. Lärarna jobbar i årskurslag och skolan använder ett så kallat trelärarsystem där lärarna delar på mentorskap och undervisning i årskursens båda klasser.
På skolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och vi tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi har ett tydligt värdegrundsarbete och bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och en trygg skolmiljö.

Arbetsuppgifter

Som kurator är en av de viktigaste arbetsuppgifterna att främja en god psykosocial miljö för eleverna. En stor del av arbetet handlar om samtal med enskilda elever, med elevgrupper/klasser, med föräldrar och med personal. Det kan handla om stödjande, bearbetande, motiverande och insiktsskapande samtal.

Du arbetar i nära samråd med elevhälsoteamet, och är länken mellan skola, hem, socialtjänst och andra externa instanser. Du bidrar i elevhälsoteamet med psykosocial kompetens, samt till att alla skolans elever ska ha en god och trygg studiemiljö. Som kurator behöver du ha goda kunskaper i att samverka mellan olika verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skolkurator, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör vara flexibel, samt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever, personal och andra aktörer och myndigheter.

Tidigare erfarenhet som skolkurator samt självständigt arbete på individ- och gruppnivå och lösningsfokuserad utbildning är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 75%
Tidsbegränsad till
2024-06-30
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-17
Ansök senast
2023-05-31

Upplysningar

  • Anna Wilhelmsson Hallum
    Rektor
    Telefon: 0476-55503
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C141453/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.