Fastighetstekniker

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som fastighetstekniker kommer du att vara placerad på tekniska förvaltningen, fastighetsavdelningen. Idag arbetar det 6 st tekniker hos oss som tillsammans ansvarar för drift och underhåll på kommunens fastigheter.

Som fastighetstekniker ingår du i vår grupp av fastighetstekniker. Tillsammans ansvarar ni för att säkerställa den dagliga driften och framtida utveckling av kommunens fastigheter. Du kommer bland annat att arbeta med energioptimering, styr- och övervakning, förebyggande och felavhjälpande underhåll samt skötsel av kommunens fastigheter. Ansvar för systematiskt brandskyddsarbete, drift av brandlarmsanläggning, pannor kategori 4, simhall, samt tillsyn reservkraftverk ingår i tjänsten.

Du kommer att ha ansvar för ett eget område och inom detta ansvarar du för rondering, tillsyn och skötsel. Du medverkar vid planering av förebyggande underhållsarbete. I tjänsten ingår arbete på hög höjd, t ex takarbete.
I din roll har du ett självständigt och engagerande arbete som inkluderar ett stort kontaktnät både internt och externt.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten, inställelsetid 45 minuter.
Registerutdrag från polisen krävs.

Kvalifikationer

För att arbeta som fastighetstekniker önskar vi att du har minst 3-5 års praktisk erfarenhet som fastighetstekniker eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är önskvärt om du har någon utbildning, certifieringar eller erfarenhet inom områden som el, energi, vent/rör, kyla eller styr & regler.

Du är van vid att arbeta både i grupp och självständigt med dagliga kundkontakter och som person är du servicetänkande, en kreativ problemlösare och utåtriktad. Vidare uppskattar vi om du är en nyfiken person med initiativförmåga som skapar positiva kontakter, både internt och externt.

God svenska i tal och skrift är ett krav. Självklart har du god datorvana. Manuellt B-körkort är också ett krav.

Du kommer att ha möjlighet att utvecklas inom yrket och på sikt få ett större ansvar så vi vill gärna att personer som vill växa och utvecklas söker sig till oss.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Installation, drift, underhåll
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas 14 och 15 december.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-16
Ansök senast
2022-12-06

Upplysningar

 • Ulf Svensson
  Samordnare fastighetstekniker
  Telefon: 0476 - 64 24 26
  E-post: Ulf Svensson
 • Malin Ahl
  Servicechef
  Telefon: 0476-55 394
  E-post: Malin Ahl
 • Kommunal
  Telefon: 0476-553 21
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer
A1176492/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.