Enhetschef till Måltidsavdelningen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Måltidsavdelningen har cirka 70 medarbetare och bedrivs för närvarande vid 28 verksamhetsställen, varav 16 är tillagningskök. Vi tillhandahåller måltider i förskolor, skolor, äldreomsorg och matdistribution i hemtjänsten.

Måltidsavdelningen erbjuder dig ett spännande uppdrag att i rollen som enhetschef för ett av våra enhetsområden leda medarbetare och tillsammans utveckla nya arbetssätt och rutiner i verksamheten. I enhetsområdet ingår både större och mindre kök i skolor och förskolor. De större tillagningsköken leder du genom arbetsledare som arbetar operativt.

Som enhetschef ingår du i ledningsteamet som består av verksamhetsansvarig måltidschef och tre enhetschefer. I avdelningens administration finns också en måltidsutvecklare. Vi arbetar i ett nära team och kompletterar varandra i roller, tidigare samlade erfarenheter och kompetenser. Detta skapar förutsättningar för dig som lockas av utveckling av
verksamhet, att aktivt bidra i samarbete men också få utlopp för egen drivkraft. I rollen som enhetschef krävs att du är tydlig i ditt ledarskap. Du har breda kunskaper och erfarenheter inom offentlig måltidsverksamhet, för att på bästa sätt kunna leda och motivera samt skapa en vi-känsla och ett engagemang hos medarbetarna.

Att bli en del i vårt team innebär ett stimulerande arbete som inkluderar såväl verksamhets- som måltidsutveckling, som kräver stort engagemang för att utveckla medarbetares förmågor genom tillitsfullt teambyggande och en långsiktig stabilitet för framtiden.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar inom ett enhetsområde. Ditt enhetsområde består av cirka 25 professionella medarbetare fördelade på ett antal kök i skola/förskola. Som enhetschef rapporterar du till måltidschef och ingår i ledningsteamet.

Som enhetschef förutsätts du arbeta nära tillsammans med avdelningens ledningsteam såväl som leda dina medarbetare i köken för att samordna, inspirera och utveckla positiva måltidsupplevelser av hög kvalitet för våra matgäster i skolor och förskolor. En betydande och viktig del i arbetet är intern och extern samverkan. Du har ansvar för att drift i enhetsområdets kök fungerar och att fattade beslut verkställs. Du är väl insatt i gällande lagstiftning, mål och riktlinjer inom ditt arbetsområde.

Du är också delaktig i och driver projekt inom ramen för Måltidsavdelningens övergripande utvecklingsarbete. Exempel på aktiviteter är att omsätta en ny måltidspolicy i praktiken genom att förnya rutiner, att befästa nytt implementerat arbetssätt för matsvinnsmätning och förbättringsarbete kring måltidssituationen i samverkan med grundskolan.

Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig, det är på dessa du bygger ditt ledarskap. Viktiga fokusområden för enhetschef på Måltidsavdelningen är kundmedvetenhet, samverkan, dialog, kvalitet och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som kostekonom, kostvetarexamen, examen i mat- och måltidskunskap eller likvärdig utbildning. Du har tidigare haft ett uppdrag som omfattat ansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom liknande arbetsområden.

Vi söker dig som:

• har nödvändig kunskap om måltidsproduktion och måltidsservice i storhushåll.
• har erfarenhet och vilja att driva utveckling- och kvalitetsarbete.
• har ledarerfarenhet
• är väl insatt i personalrelaterade frågor
• är väl insatt i systematiskt arbetsmiljöarbete
• har god datorvana
• talar och skriver svenska obehindrat
• har B-körkort för att kunna ta dig runt till medarbetare i köken du ansvarar för.

Det är meriterande om du har:

• dokumenterad utbildning i ledarskap
• administrativ erfarenhet från offentlig måltidsverksamhet
• tidigare erfarenhet från offentlig förvaltning

Du som söker tjänsten är självgående och trygg som chef och har lätt för att skapa relationer. Du har förmåga att omsätta fattade beslut i praktiken, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för delaktighet och arbetsglädje genom en kombination av driv, tålamod och din tydlighet som chef.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hotell, restaurang, storhushåll
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-06-20
Ansök senast
2022-08-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1136781/2022Ansök

Övrig information

Urval sker löpande och intervjuer kan eventuellt komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång så vänta inte med din ansökan om du är en intresserad kandidat.
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.