Socialsekreterare till Individ- och familjeomsorgen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Individ och familjeomsorgen består av fem enheter; Barn och familj, Vuxen och bistånd, Arbete och Försörjning, Stödenheten och Familjerätten. Vi söker framöver nya medarbetare till följande enheter;
- Enheten Arbete och försörjning. Består av myndighetsdelen ek. bistånd och verkställighetsdelen arbetsmarknadsåtgärder.
- Enheten Vuxen och bistånd. Handlägger myndighetsbeslut i ärende gällande vuxna missbrukare, våld/heder, socialpsykiatrin, LSS-insatser och bistånd till äldre såsom hemtjänst etc.
- Enheten Barn och familj. Består av grupper som arbetar med mottag, utredning och uppföljning av insatser för barn upp till 18 år och i vissa fall till 21.

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för socialt arbete i ett familjeorienterat arbetssätt? Vill du bidra till att utveckla vår verksamhet tillsammans med oss? Då kan du vara den person vi söker! Vi värnar om det goda mötet och att varje besök ska vara av god kvalitet för samtliga inblandade.

Vi söker socialsekreterare till ett antal olika vakanser framöver inom Individ- och familjeomsorgen. Vi söker därför dig som är intresserad av att arbeta som socialsekreterare hos oss, oavsett vilken enhet det gäller. Om du är särskilt intresserad av något område/någon enhet så skriv det i din ansökan.

Vi erbjuder ett utvecklande och betydelsefullt arbete, där du får möjlighet att hjälpa andra att växa. Som socialsekreterare hos oss har du:
- En flexibel arbetsmiljö
- Närhet till din enhetschef och 1:e socialsekreterare
- Möjlighet att påverka ditt arbete
- Nya fräscha lokaler

Tillsammans med övriga kommuner i länet så håller vi nu på med uppstart av Yrkesresan. Yrkesresan är ett koncept för introduktion och kompetensutveckling av medarbetare och syftar till att ge kvalitet i varje möte mellan socialtjänstens medarbetare och invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- är nyfiken, kreativ, noggrann, självständig
- har god förmåga att prioritera
- har god samarbetsförmåga såväl internt som externt
- är intresserad av att arbeta utifrån individens egna möjligheter och resurser
- har ett engagemang och vill vara med och utveckla verksamheten

Du är en person som ser möjligheter och som ser dig själv som en resurs i mötet med andra människor. Du behöver både ha förmågan att vara flexibel i ditt arbetssätt men också kunna visa på tydlighet och struktur när det behövs. Du har förmågan att hitta individens egna resurser genom att vara kreativ, lyhörd och anpassningsbar utifrån olika möten.

Erfarenhet av arbete inom individ- och familjeomsorg eller annat socialt arbete är önskvärt.

B-körkort är ett krav.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträdesdatum varierar beroende på vilken tjänst du erbjuds.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
3
Publicerad
2022-12-27
Ansök senast
2023-02-10

Upplysningar

 • Ingela Jeppsson
  Enhetschef Vuxen och Bistånd
  Telefon: 0476-552 47
 • Matilda Lejon
  Enhetschef Barn och familj
  Telefon: 0476-55190
 • Katja Berggren
  Enhetschef Arbete och försörjning
  Telefon: 0476-55499

Ansökan

Referensnummer
A1183042/2022Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under hela ansökningstiden.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.