VA-ingenjör/Miljöingenjör

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 18 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med diverse olika VA-projekt och med hjälp av kollegor, konsulter, projektledare och entreprenörer ansvara för genomförande av dessa från start till mål. Det handlar om allt ifrån ombyggnad av mindre pumpstationer, exploateringsområden till ombyggnad av kommunens reningsverk och vattenverk. I arbetet kommer du tidigt vara med och bevaka VA-frågor i detaljplaneprocesser samt medverka i upphandlingar av konsulter och entreprenörer enligt LOU. I mindre projekt, t.ex. ombyggnad av pumpstationer, driver du själv igenom projekten i rollen som projektledare medan du i större projekt bistår projektledaren med VA-kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning såsom VA-ingenjör eller miljöingenjör och gärna några års erfarenhet från arbete inom VA-branschen. Erfarenhet från projektering, upphandling, entreprenadjuridik och projektledning är meriterande. Körkort är en förutsättning. Goda kunskaper i svenska i både skrift och tal är ett krav.

Som person är du driven men ändå noggrann, strukturerad och har förmåga att planera och leda projekt och få framfart även vid motgångar. Du är ansvarstagande och har en hög servicekänsla och en god samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse Anställningsintervjuer kommer att hållas den 6 och 7 december.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2023-11-10
Ansök senast
2023-11-29

Upplysningar

 • Mathias Karlsson
  tf VA-chef
  Telefon: 0476-551 28
 • Helena Ahlberg
  Driftchef VA
  Telefon: 0476- 551 31
 • Hjalmar Larsson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0476-55193
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
C163778/2023Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.