Personlig assistent

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker en personlig assistent till en man som bor på landet utanför Älmhult i ordinärt boende. I tjänsten ingår även dubbelbemanning tillsammans med annan personal hemma hos olika brukare. Körkort med manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Som personlig assistent ger du stöd och service till brukaren i dennes hem. Stödinsatserna utgår från brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande över sitt liv.
Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal där vi stödjer brukaren att bibehålla och utveckla sina förmågor.

Arbetstiden är schemalagd vilket innebär att dag, kväll, helg och jour/sovande natt förekommer.

Kvalifikationer

Utbildning inom vård och omsorg är önskvärt. Erfarenhet av omvårdnadsarbete samt arbete med personer som på olika sätt behöver stöd i vardagslivet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i förhållande till omsorgstagaren.

Som person är du lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.

Vi använder oss av datorer för den sociala dokumentationen så datorvana är ett krav.
Viktigt att du kan utrycka dig i tal och skrift på svenska.

Körkort med manuell växellåda krävs.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-09-09
Ansök senast
2022-09-28

Upplysningar

 • Sara Moussaoui
  Enhetschef
  Telefon: 0476-55325
  E-post: Sara Moussaoui
 • Ulla-Britt Andreasson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-642442
 • Kommunal
  Telefon: 0476-553 21
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer
A1154493/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.