Studie och Yrkesvägledare för sfi

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola.
Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Som studie och yrkesvägledare inom sfi brinner du för att vägleda och hjälpa våra elever på sfi. Du behandlar ansökan i vårt digitala system och i samarbete med lärare och oss andra placerar du sedan eleverna i våra undervisningsgrupper.
Du upprättar en individuell studieplan för varje elev och är delaktig i det dagliga arbetet inom sfi. Du kommer att ha kontakt med andra delar inom kommunen men även med folkhögskolor och arbetsförmedlingen.

Kvalifikationer

Du är utbildad studie och yrkesvägledare och har erfarenhet av att arbeta inom vuxenutbildning.
Du har lätt för att samarbeta med andra, är flexibel och inser att förändringar är vanligt inom vuxenutbildningen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 50%
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-07-04
Ansök senast
2022-08-07

Upplysningar

  • Johan Månsson
    Rektor
    Telefon: 0476-552 25
    E-post: Johan Månsson
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1140949/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.