2 lärare till förskoleklass Paradisskolan

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Hösten 2022 invigdes nya Paradisskolan i Älmhult. Redan 2020 smygstartade vi vår verksamhet i lånade lokaler men nu har vi flyttat in i vår toppmoderna skola där vi till ht -23 kommer ha ca 80 elever inom förskoleklass till och med åk tre. I din tjänst kommer du ha ett tätt samarbete med andra lärare i förskoleklass, åk två, tre samt fritidspersonal. Under ht-23 kommer vi att ha två förskoleklasser med två lärare i varje klass. Efterhand som vårt team byggs upp skapas nya samarbetsytor med fler kollegor. Beroende på din tjänstgöringsgrad kan arbete inom skolans fritidshem förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Som person ska du vara lösningsfokuserad, engagerad och arbeta efter tydliga mål. Du ska ha god förmåga att både självständigt och tillsammans med din närmsta kollega planera och utvärdera ditt arbete och du är en trygg ledare i ditt klassrum. Du ska vara lyhörd och kunna möta elever, vårdnadshavare och medarbetare på ett positivt och respektfullt sätt. Du förväntas samarbeta och dela dina erfarenheter med både kollegor, skolledning och elevhälsa. Framgångsfaktorn är att vi har en samsyn och att vi arbetar tillsammans för att skapa den bästa skolan för våra elever. Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter elevernas behov. Du ska tillsammans med de andra medarbetarna skapa en god och trygg lärandemiljö.

Eftersom vi är under expansiv fas där vi löpande kommer att utöka vår skolverksamhet trivs du i en miljö där du får vara med i skapandeprocessen och sätta ramarna för vår nya verksamhet. Du är idérik och har förmåga att skapa handling av dina tankar och gillar att driva projekt både självständigt och i grupp. Du ska ha legitimation i förskoleklass eller f-3.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 75-80%
Tillträde
Tjänsterna tillsätts ifall det inte förekommer övertalighet.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2023-03-13
Ansök senast
2023-04-13

Upplysningar

  • Charlotta Gustafsson
    Rektor
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
A1202740/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs