Processtekniker VA

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 19 personer och avdelningen är organiserad inom tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk samt pumpstationer. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med bland annat drift, tillsyn, underhåll, reparationer och optimering av våra VA-anläggningar. Jobbet är fritt och omväxlande med mycket eget ansvar med arbete både inomhus och utomhus.

I tjänsten ingår beredskap och för närvarande är beredskapstjänstgöringen var 8:e vecka. Inställelsetiden till Älmhult under beredskapstjänstgöringen är max 30 min. Det ingår även tjänstgöring vissa röda dagar.

Kvalifikationer

Vår organisation är liten vilket gör att alla måste kunna arbeta både självständigt och tillsammans. För oss är det mycket viktigt hur du är som person, så att du trivs med oss och vi med dig. Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att kunna rycka in där det behövs. Du ska vara nyfiken, tycka att det är rolig att lära dig nya saker och ha ett problemlösande tankesätt. Arbetet som processtekniker kräver ansvarskänsla, initiativförmåga och samarbetsförmåga.

Våra förväntningar på dig när det gäller utbildning och bakgrund är att du ska ha lämplig gymnasial utbildning eller motsvarande. Kanske har du gått en utbildning inom driftteknik och/eller skaffat dig praktisk erfarenhet från liknande yrken. Vi utbildar dig på jobbet, men du har kanske någon tidigare erfarenhet inom process- och systemdrift. Du behöver B-körkort, datorvana samt behärska det svenska språket väl i tal och i skrift för att kunna arbeta som processtekniker hos oss.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Installation, drift, underhåll
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid Vikariat pga tjänstledighet för studier. Trolig förlängning av vikariatstiden.
Tidsbegränsad till
2023-12-31
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-11
Ansök senast
2022-12-04

Upplysningar

 • Hampus Klintenheim
  Arbetsledare VA
  Telefon: 0476-555 81
 • Helena Ahlberg
  Driftchef VA
  Telefon: 0476- 551 31
 • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
  Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1174599/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.