Fastighetsingenjör/Fastighetsförvaltare

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

På fastighetsavdelningen arbetar tjänstemän, fastighetstekniker och lokalvård. Fastighetsförvaltningen är en liten organisation bestående av 6 tjänstemän, vår huvudsakliga arbetsplats är i kontorslandskap på kommunhuset. Vi förvaltar ca 160 000 m² BRA, vilket i huvudsak omfattar skolor, äldreboenden och förvaltningslokaler.

Arbetsuppgifter

I fastighetsavdelningen ingår tjänstemän, fastighetstekniker och lokalvård. Fastighetsförvaltningen är en liten organisation bestående av 6 tjänstemän, vår huvudsakliga arbetsplats är i kontorslandskap på kommunhuset.

Du kommer att ansvara för fastighetsförvaltning inom kommunens samtliga verksamhetsområden och blir därmed en nyckelperson i vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår bl a att samordna och leda lokalresursplanering samt förbättringsåtgärder, vilket innebär att du ansvarar för vissa upphandlingar samt förfrågningsunderlag inom ramen för LoU. I samverkan med hyresgäst tar du fram underlag för och genomför lokalanpassningar.

I ditt ansvarsområde ingår också underhållsplanering, vilket innebär att du kommer att hålla i och genomföra mindre ombyggnader samt att samordna t ex OVK, brandtillsyn, el-revisioner och andra årliga myndighetsredovisningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som främst har relevant ingenjörsutbildning. Du som har styrkt erfarenhet som du förvärvat på annat sätt kan också vara aktuell för tjänsten.

Du behöver kunskaper inom svenska byggregler såsom gällande BBR och PBL. Vi ser gärna att du har kunskaper inom något eller några av följande områden, ekonomi, entreprenadjuridik, brandskydd i byggnader samt installationer av t ex el, ventilation eller vs. Det är en fördel om du har kvalifikationer och intresse för hållbart byggande.

Då många olika arbetsuppgifter ingår i tjänsten är det viktigt att du självständigt kan prioritera och hålla ihop de olika uppgifterna. Du är handlingskraftig, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt men även i grupp. I arbetet ingår många kontakter, både internt och externt, vilket gör att du även måste vara en god kommunikatör.

Du har god datorvana och det är bra om du även har Cad-kunskap. Vi ser gärna att du har kunskaper i BasP och BasU.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav och självklart har du B-körkort.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Bygg och anläggning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-09-14
Ansök senast
2022-10-07

Upplysningar

  • Lars Lund
    Fastighetschef
    Telefon: 0476 - 550 20
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1154124/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.