Undersköterska till långtidsvikariat Hemtjänst Centrala 2 Älmhult

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Ålder, funktionsnedsättning eller sjukdom kan medföra att man behöver stöd och omsorg från andra för att leva ett bra liv. Insatser från hemtjänsten ska underlätta för den enskilde i det dagliga livet och ge möjlighet till att bo kvar i det egna hemmet. Vårt mål är att bistå den enskilde med de insatser hon eller han behöver för att klara sitt vardagliga liv på bästa sätt. Dessa insatser utförs utifrån individens behov och med hänsyn till integritet och självbestämmande. Vår målsättning är att tillsammans stödja våra brukare så att den egna förmågan utvecklas eller bibehålls.

Arbetsuppgifter

Att arbeta i Hemtjänsten passar dig som trivs med ett rörligt och självständigt arbete med mycket eget ansvar. Du hjälper främst äldre människor i deras egna hem med omvårdnad- och serviceinsatser samt att svara på trygghetslarm.
Personlig omvårdnad ska tillgodose fysiska, psykiska och sociala behov och kan innefatta exempelvis hjälp med personlig hygien, förflyttning, intag av måltider samt insatser för att bryta isolering. Insatser av serviceinriktad karaktär kan vara städ, tvätt, inköp eller matdistribution.

Hemtjänsten arbetar varje dag för att ge en god omvårdnad med stor hänsyn till brukarnas individuella behov och samverkar mycket med anhöriga och andra professioner. Vi utför även uppgifter delegerade från legitimerad personal och dokumenterar enligt socialtjänstlagen samt hälso- och sjukvårdslagen.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad undersköterska, alternativt har en pågående utbildning på omvårdnadsprogrammet. Men även dig som är nyfiken på vår verksamhet och idag har annan bakgrund.
För tjänsten krävs att du har körkort och tillgång till bil för att kunna ta dig till de orter vi utgår ifrån, Almgården centralt samt Göteryds landsbygd. I arbetet använder du sedan kommunens tjänstebilar. Arbetet innefattar både centrala- och landsbygdsdelar i kommunen.

Då vi delar information och dokumenterar viktiga uppgifter digitalt krävs att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt har dokumentations- och datorvana.

Du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med äldre eller inom liknande verksamheter.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 100%
Tidsbegränsad till
2023-08-31
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-18
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

  • Linda Andersson
    T.F Enhetschef hemtjänsten centrala 2
    076-6107361
  • Fackliga organisationer nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1177647/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.