Utvecklingsledare till utbildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Utbildningsförvaltningen bereder ärenden till utbildningsnämnden och fungerar som serviceorgan åt kommunens skolor och förskolor. För varje skola och förskola finns en ansvarig rektor. I Älmhults kommun jobbar vi tillsammans för att öka måluppfyllelsen i våra förskolor, skolor, fritidshem, gymnasium och vuxenutbildning.

Arbetsuppgifter

Utbildningsförvaltningen i Älmhults kommun söker just nu en utvecklingsledare. Som utvecklingsledare är du delaktig i att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet. Du bistår förvaltningen och rektorer med underlag, men är samtidigt en kritisk vän. I uppdraget ingår det även att hålla koll på vad som händer inom skolforskningsområdet samt att skriva rapporter, som är beslutsunderlag till utbildningsnämnden.

Därutöver genomför du utredningar, exempelvis utifrån inkomna klagomål eller synpunkter från vårdnadshavare, elever och/eller Skolinspektionen. Som utvecklingsledare kommer du även att hålla i interna utbildningsinsatser och arbetet innebär strategiska såväl som operativa arbetsuppgifter.

Dessutom kommer du att arbeta nära förvaltningsledning och driva utvecklingsarbete tillsammans med förvaltningschef och verksamhetschefer.

Kvalifikationer

Till detta uppdrag söker vi dig som är utbildad lärare, rektor eller specialpedagog. Alternativt har annan ledarerfarenhet eller utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande uppdrag sedan tidigare, främst från att leda skolutvecklingsarbete.

Som person har du en god analytisk förmåga. Du är självgående, driver utveckling och genomför förändringar inom ditt ansvarsområde. Du har god pedagogisk och retorisk förmåga och uttrycker dig väl både i tal och skrift. Därutöver är det en fördel om du är bekväm med att tala inför små och stora grupper eftersom arbetet kan kräva en del presentationer och framträdande i vissa sammanhang.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-14
Ansök senast
2022-11-30

Upplysningar

 • Roger Johansson
  Utbildningschef
  Telefon: 0476-550 32
 • Camilla Svensson
  Utvecklingsstrateg
  Telefon: 0476-642406.
 • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1174956/2022Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.