Personlig assistent

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker personliga assistenter till en ung kvinna i Älmhults kommun som bor på landet utanför Älmhult i ordinärt boende. Som personlig assistent ger du stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal.
I uppdraget ingår även att vara stöd för brukaren på daglig verksamhet. Det innebär att åka tillsammans med brukaren till daglig verksamhet i centralorten och arbeta viss tid med brukaren där. Du kommer därmed att arbeta i team med personal från daglig verksamhet och viss del av tjänsten förläggas där.

Arbetstiden är schemalagd vilket innebär att dag, kväll, natt, helg och jour/sovande natt förekommer.

Kvalifikationer

Utbildning inom vård- och omsorg, t.ex. gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram eller Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot funktionshinder eller socialt arbete
Meriterande om man har följande kompetens:
Kunskap/erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning, autism
Kunskap/erfarenhet av utåtagerande beteende och lågaffektiv bemötande
Kunskap/erfarenhet av AKK (alternativ och kompletterande kommunikation)
Kunskap/erfarenhet av TAKK, Tecken som AKK
Mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i förhållande till omsorgstagaren.

Det gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.

Vi använder oss av datorer för den sociala dokumentationen så datorvana är ett krav.

Krav på körkort samt tillgång till egen bil. Du använder inte egen bil i tjänsten men kan krävs för att kunna ta sig till arbetsplatsen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
5
Publicerad
2022-08-03
Ansök senast
2022-08-31

Upplysningar

 • Ulla-Britt Andreasson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-642442
 • Victoria Tykesson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-55315
  E-post: Victoria Tykesson
 • Kommunal
  Telefon: 0476-55321

Ansökan

Referensnummer
A1146129/2022Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.