Grundskollärare till Montessoriskolan F-3

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som grundskollärare på Montessoriskolan blir du en del av ett sammansvetsat team med mycket kollegialt stöd och samarbete. Lärarna som arbetar på skolan är välutbildade och mycket engagerade i sitt arbete. Ditt uppdrag innebär att du, tillsammans med en av dina kollegor, arbetar i årskurs 1-3 . Som lärare har ni ett brett, tillitsfullt och övergripande ansvar för undervisningen i era klasser. Du kommer även vara mentor för eleverna i åk 1-3 tillsammans med dina kollegor på lågstadiet och det mesta av planering, undervisning och uppföljning gör ni tillsammans. Vi tänker att även utvecklingssamtalen kommer göras tillsammans. Därtill finns många kompetenta, erfarna kollegor som gärna delar med sig av kunskap, tips och idéer.

Vår pedagogik utgår från ett gemensamt förhållningssätt och präglas av ett helhetsperspektiv - allt vi gör ingår i ett sammanhang. Vi lägger stor vikt vid bemötande av alla, både elever, kollegor och vårdnadshavare.

På skolan har vi en väl förberedd arbetsmiljö, där var sak har sin plats. Vårt Montessorimaterial är gediget och fint och här finns en stor tillgång till konkret plockmaterial för eleverna. Vi arbetar dagligen med materialet och eleverna har fri tillgång att själva välja vad de behöver för sin inlärning. Alla elever har tillgång till digital enhet och elever har en individuell veckoplanering.
Våra målsättningar är att stötta eleverna till att bli självständiga, ansvarstagande individer som arbetar tillsammans i en grupp. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam och likabehandlingsteam som stöttar och hjälper till med olika saker vid behov.

På Montessoriskolan har vi även eget fritids för årskurs F-2 som ligger integrerat i skolan och samarbetet mellan skolan och fritids är nära. Eleverna i årskurs 3-6 går tillsammans med elever i samma ålder från Klöxhultsskolan på ett gemensamt storfritids. Vi samarbetar också mycket med våra vårdnadshavare och vi har väldigt engagerade föräldrar och en hel del föräldrakontakt ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad och behörig grundskollärare, gärna mot årskurs F-3. Vi ser positivt på om du har behörighet inom Svenska, matematik och gärna SO eller NO/Tk Meriterande är om du redan har en Montessorilärarutbildning sedan tidigare, alternativt ett mycket stort intresse för Montessoripedagogiken och planer på att utbilda dig till Montessorilärare inom kort.

För att du ska trivas på en Montessoriskola behöver du dela vårt pedagogiska förhållningssätt och ha en förståelse för att olika elever har olika förutsättningar och förmågor och därmed lär sig på olika vis och i olika takt. Detta kräver av dig ett stort tålamod och en ödmjukhet inför elever olikheter. Vi ser eleverna som självständiga individer som ska tillåtas göra egna val inom förutbestämda ramar. Du ska tycka om att samarbeta nära dina kollegor och vara positivt inställd till att utveckla både dig själv och andra genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter samt ta del av andras.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Om du är ny i Älmhults kommun kan du bli inbjuden till en introduktionsdag onsdagen den 9/8 2023
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-14
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
A1206211/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.