Timvikarier Personlig assistans

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Som personlig assistent ger du stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal.
Arbetstiden är schemalagd vilket innebär att dag, kväll, natt, helg och jour/sovande natt förekommer. Det kan även förekomma vaken natt i vissa ärenden.

Kvalifikationer

Önskvärt är utbildning inom vård- och omsorg, t.ex. gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram eller Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot funktionshinder eller socialt arbete.
Mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i förhållande till omsorgstagaren.
Körkort är ett krav.

Det gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag.
Vi använder oss av datorer för den sociala dokumentationen så datorvana är ett krav.

I första hand söker vi kvinnlig personal utifrån brukarnas önskemål.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Rekrytering sker löpande, tillträde enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-10-25
Ansök senast
2024-01-31

Upplysningar

 • Towa Nilsson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-55325
  E-post: Towa Nilsson
 • Ulla-Britt Andreasson
  Enhetschef
  Telefon: 0476-642442
 • Kommunal
  Telefon: 0476-55321

Ansökan

Referensnummer
A1254886/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.