Undersköterska till hemtjänsten centrala 1, vikariat

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Ålder, funktionsnedsättning eller sjukdom kan medföra att man behöver stöd och omsorg från andra för att leva ett bra liv. Hemtjänsten ska underlätta för den enskilde i det dagliga livet och ge möjlighet till att bo kvar i det egna hemmet. Vårt mål är att bistå den enskilde med de insatser som behövs för att klara det vardagliga livet på bästa sätt. Insatserna utförs utifrån individens behov med hänsyn till integritet och självbestämmande. Vår målsättning är att tillsammans stödja våra omsorgstagare så att den egna förmågan utvecklas eller bibehålls.

Arbetsuppgifter

Vi utgår från lokaler i centrala Älmhult och utför insatser i närliggande område. Vi använder oss av cykel eller bil för att förflytta oss mellan omsorgstagarna. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att möta personer som är i behov av ditt stöd. Hemtjänsten passar dig som trivs med ett rörligt och självständigt arbete med eget ansvar.

I hemtjänstens arbetsuppgifter ingår insatser i form av och personlig omvårdnad och serviceinriktad karaktär. Personlig omvårdnad ska tillgodose fysiska, psykiska och sociala behov samt hjälp med personlig hygien, förflyttning och måltidsstöd. Insatser av serviceinriktad karaktär innebär städning, tvätt, inköp och matdistribution. Du kommer även utföra delegerade uppgifter kopplat till HSL. Vi dokumenterar i våra journalsystem Lifecare och Cambio Cosmic samt använder planeringsverktyget TES.

Att arbeta i Hemtjänsten innebär till stor del ett självständigt arbete. Det krävs också en god förmåga att kunna samarbeta med kollegor och andra professioner för att uppnå god kvalité i verksamheten.

Tjänstgöringen innebär dag/kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad undersköterska, vårdbiträde eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska vara intresserad av att införskaffa kunskaper som krävs för delegerade HSL insatser.

Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor, ha god förmåga att se helheten och samtidigt klara av att se varje enskild individs förutsättningar och behov. Du är ansvarstagande, flexibel, lyhörd, prestigelös och har god självinsikt. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

I vårt uppdrag ingår daglig användning av olika verksamhetssystem. Vi använder mobiltelefoner som ett arbetsredskap bland annat för digital signering, hantering av larm, TES och dokumentation. Det innebär även att du behöver ha en god datorvana samt vara öppen för de olika digitala system som vi använder i verksamheten.

Tidigare erfarenhet från vård och omsorgsarbete inom äldreomsorgen är meriterande.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-06-10
Tillträde
Snarast, enligt överenskommelse
Varaktighet
3-6 månader
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-02-01
Ansök senast
2024-02-20

Upplysningar

  • Emma Krantz
    Enhetschef Hemtjänsten Centrala 1
    E-post: Emma Krantz
  • Kommunal
    Telefon: 0476-55321

Ansökan

Referensnummer
C175393/2024Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.