IBDP teacher Business Management. Gymnasielärare företagsekonomi

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 950 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola.
Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma sin framtid.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i ämnet Business Management inom International Baccalaureate Diploma Program samt i företagsekonomi enligt den svenska läroplanen. Du planerar din undervisning i samverkan med andra lärare samt deltar i sambedömning inför betygsättning. Du deltar aktivt i vårt utvecklingsarbete och i det kollegiala lärandet. I din roll ingår mentorskap och det är en självklarhet att samarbeta med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad gymnasielärare med behörighet i företagsekonomi (behörighet i juridik är meriterande). Kurserna inom IB Diploma Program undervisas på engelska så det är viktigt att du är väl förtrogen med engelska och kan kommunicera flytande både i tal och skrift. Erfarenhet av IBDP är meriterande. Som lärare behöver du ha en god pedagogisk förmåga och kunna anpassa undervisningen efter elevgruppens behov. Du behöver kunna samarbeta, ha en god kommunikativ förmåga och ha ett positivt förhållningssätt. Uppdraget som lärare kräver även att du kan planera och strukturera ditt arbete effektivt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
max 10 dagar
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-02-24
Ansök senast
2023-04-24

Upplysningar

  • Karin Ringblom
    Biträdande rektor och IB Coordinator
    Telefon: +46(0)476-642432
  • Anders Johansson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 0476-550 53

Ansökan

Referensnummer
A1200534/2023Ansök

Övrig information

Rekrytering kan ske under ansökningsperioden.

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.