Vi söker en driven och utvecklingsorienterad systemansvarig ekonom

Ansök

Din roll hos oss

Vi söker dig som vill arbeta som systemansvarig ekonom för ekonomisystemet (Raindance) och du är vår specialist i systemet. Du har huvudansvaret för alla delar i ekonomisystemet och samordnar underhåll och uppdateringar med modulansvariga och systemleverantören. Du är operativt ansvarig för systemets dagliga funktion och drift och har ett nära samarbete med vår IT- och digitaliseringsavdelning, driftansvarig kommun och systemleverantören.
Du arbetar nära verksamheterna och säkerställer att integrationer blir inlästa och fungerar. Du utvecklar systemet i samverkan med redovisningschef, som är systemägare, samt ansvarar för systemförvaltarplanen och systemdokumentationen. Du hanterar ekonomisystemets behörigheter och tar fram anvisningar till användare och utbildar i systemet.
Du är delaktig i de administrativa processer som hör till den löpande redovisningen och i rollen som systemansvarig ekonom ingår även ett särskilt ansvar för leverantörsreskontran. Redovisningsenheten arbetar ständigt med att effektivisera och digitalisera så arbetsuppgifterna kan variera över tid. Digitalisering är ett fokusområde i Älmhults kommun och du kommer vara en nyckelspelare i att möjliggöra och utveckla våra ekonomiprocesser.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, gärna inom ekonomi alternativt systemförvaltning. Du ska ha ett stort intresse och erfarenhet av verksamhetsnära systemförvaltning. Vidare ska du ha god redovisningsförståelse och förståelse för de ekonomiska processerna. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i kommunal verksamhet är meriterande.

Du är självständig och tar initiativ för att harmonisera och effektivisera flöden, system och arbetssätt. Du är nyfiken och lösningsorienterad. Du har många kontaktytor och för att passa i rollen behöver du vara utåtriktad, pedagogisk och ha en stark kommunikativ förmåga samt ett stort samarbetsfokus.
Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Ekonomi- och upphandlingsavdelningen leder och ansvarar för den övergripande ekonomistyrningen, löpande ekonomihantering och upphandlingsverksamheten inom Älmhults kommun och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen, under kommunstyrelsen. Avdelningen leds av ekonomichefen och omfattar tre enheter; redovisning, controller och upphandling. Rollen som systemansvarig ekonom ingår i redovisningsenheten som leds av en redovisningschef.

Vi erbjuder dig:
Vi är nyfiken på vem du är, vad du kan och vad du vill. Är du rätt person för oss erbjuds du en central systemförvaltar/ekonomroll inom en modern kommunal verksamhet med fokus på att säkerställa effektiva administrativa flöden, system och arbetssätt samt att ge professionellt stöd till kommunens alla verksamheter.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Data/IT
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2024-06-20
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

 • Therese Petersson
  Redovisningschef
  Mobil 072-147 04 30
 • Christina Utterström
  Ekonomichef
  Telefon: 0476-55155
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
C199393/2024Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi tillämpar möjligheten till flexibelt arbetssätt.

Intervjuer planeras till den 14 och 15 augusti.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.