Administratör och systemförvaltare

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Vi söker en administratör och systemförvaltare till miljö- och byggförvaltningen.

I rollen som administratör så arbetar du tillsammans med vår andra administratör med bl.a. posthantering, diarieföring, registrering av inkomna handlingar, arkivering, hantera nämndens mejllåda, lämna ut allmänna handlingar enligt gällande lagstiftning. Det ingår även kundfakturering, leverantörsfakturering, utbetalningar av bostadsanpassningsbidrag, ta fram statistik till bl.a. skatteverket och SCB, chefsstöd samt att göra beställningar.

Kommunen arbetar nu fram en ny modell för systemförvaltning och vi behöver utöka vårt arbete inom detta område. Som systemförvaltare så ansvarar du för systemförvaltningen av vårt ärendehanteringssystem Vision. I din roll kommer bl.a. ingå att ansvara för kontakt med och uppföljning av avtal med systemleverantör, ansvara för dokumentation kring IT-stödet, bevaka utbildningsbehov och planera utbildningar. Du kommer också att utföra arbetsuppgifter som systemadministratör, tillsammans med systemadministratörer från respektive avdelning.

Kvalifikationer

Som person är du organiserad, serviceinriktad och ansvarskännande. Du ska ha en vilja att själv ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt bidra till det gemensamma utvecklingsarbetet. Det är viktigt att du kan strukturera ditt arbete och arbeta självständigt men du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga och trivas i servicerollen. Du är kvalitetsmedveten och delar aktivt med dig av ny kunskap och idéer, så att verksamheten kan utvecklas. Det är en förutsättning att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Vi ser att du har:

• Gymnasieexamen och gärna någon form av eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
• God vana av att arbeta i IT-system och Office-paketet
• Några års aktuell erfarenhet av liknande arbete

Det är meriterande om du har:

• Arbetslivserfarenhet inom offentlig sektor, i synnerhet miljö- och/eller byggförvaltning.
• Erfarenhet av diarieföring
• Erfarenhet av systemförvaltning och systemadministration

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-07-08
Ansök senast
2022-08-11

Upplysningar

  • Ingegerd Andersson
    Miljö- och byggchef
    Telefon: 0476-55177
  • Fackliga representanter nås via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
A1142688/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.