Stödpedagog till bostad med särskild service inom LSS

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Vi som arbetar inom kommunen finns där människor finns. Vi gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi bidrar till människors livskvalitet. Varje dag. Därför tycker vi att vi har Sveriges viktigaste jobb.

Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö, att det byggs hus, att det finns ett rikt kultur- och fritidsliv och att människor får en god och trygg omsorg på äldre dar. Och mycket mer.

Som anställd på Älmhults kommun kommer du att vara med och göra skillnad. Det finns många intressanta och utvecklande jobb hos oss. Som arbetsgivare har vi högt satta mål för vår arbetsmiljö. Vi vill ha medarbetare som trivs och utvecklas själva och som aktivt och engagerat bidrar till kommunens utveckling. Älmhults kommun befinner sig i ett intressant utvecklingsskede och har dessutom en befolkning som växer, vilket förutsätter medarbetare som är positivt inställda till förändringsarbete.

I Älmhult kan du kombinera den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär och ett globalt näringsliv. Här är det lätt att leva och bo med nära till det mesta. Med goda kommunikationer är det också lätt att pendla.

Älmhults kommun, omsorgen om personer med funktionsvariation, söker nu en stödpedagog. En tillsvidaretjänst där stödpedagogen kommer ingå i en arbetsgrupp i en av våra bostäder med särskild service, men även kunna stödja andra verksamheter vid behov. Du får vara delaktig i utformningen av tjänsten då det också finns möjlighet att arbeta gentemot verksamheten som verkställer ledsagning och avlösarservice en viss del av tjänsten.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du uppdraget att söka och införa metoder för bemötande samt införa andra individanpassade lösningar som matchar våra brukares behov. Det är din uppgift att lära ut och förmedla kunskap gällande brukarnas funktionsvariationer och behov av bemötande. I uppdraget ingår också att uppmärksamma behov av kompetensutveckling i arbetsgruppen och vara behjälplig i sökande av lämpliga kurser och föreläsningar.

I rollen som stödpedagog ansvarar du för att arbeta kvalitativt med brukarnas genomförandeplaner. Du har även arbetsuppgiften att kvalitetssäkra det som dokumenteras på uppdrag av enhetschefen samt att handleda kollegor i att dokumentera lagenligt och korrekt.

Som stödpedagog utför du även arbetsuppgifter som övriga i arbetslaget. Du förväntas vara en förebild för personalen i det pedagogiska arbetet och se brukarnas behov genom att ta fram olika strukturer eller kommunikationsstöd som behövs för brukarens självständighet och möjlighet till utveckling. Du ska också handleda kollegor i vardagssituationer. Tät kontakt med såväl brukare, anhöriga, handläggare och övriga i brukarens nätverk förekommer.

Kvalifikationer

Eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning som innefattar 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan.

Du har bred kunskap om olika funktionsnedsättningar och god kännedom om vad som ingår i insatsen bostad med särskild service enligt LSS.

Du har kunskap och förmågan att praktisera lågaffektivt bemötande, vilket är en viktig del av vår verksamhet. Erfarenhet av TAKK, alternativ och kompletterande kommunikation är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i social dokumentation och den styrande lagstiftningen.

Ditt förhållningssätt är professionellt och ödmjukt. Du är en ansvarsfull och trygg person med förmåga att kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar.

Du bör ha god datorvana samt förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser att du har:
Ett lösningsfokuserat förhållningssätt
God förmåga till reflektion.
Vara drivande och aktiv i sitt uppdrag.
Flexibilitet för att kunna förutse olika behov av bemötande hos de olika brukarna.
Förståelse för syftet med att arbeta tydliggörande.
Förmåga att coacha och handleda kollegor till etisk reflektion och medvetenhet om pedagogiska förhållningssätt.

ÖVRIGT: Vi kallar till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-09-13
Ansök senast
2022-09-26

Upplysningar

  • Maria Jönsson
    Enhetschef Omsorg Funktionsvariation
    Telefon: 0476-55132

Ansökan

Referensnummer
A1155355/2022Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.